Arsis Opublikowano 22 Lipca 2021 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2021 Wszystko jest takie dziwne… ― w oczekiwaniu… Gładkie powierzchnie przedmiotów pokrywają warstwy dziesięcioleci… Jarzy się mżącymi pikselami samotności drżąca, skondensowana noc… … wchłania mnie milczenie rzeczy… dookolna otchłań niebytu… Otwieram drzwi… … zamykam… Na schodowej klatce ― półmrok… ― żółtawe plamy ulicznych latarni… … drewniana, lśniąca poręcz… ― odłupana drzazga… Wiem, że nadchodzisz… Czuję… Kiedy mówisz do mnie, nie mówiąc wcale, twoje blade usta ― zamieniają się w kroplisty pył… … nasączają słoną wilgocią podłogę, ściany… Widzę ciebie… ― jesteś cała w półcieniach, refleksach światła… ― mroku… Falują długie włosy, jakby parzydełka… … pofałdowana suknia… … wypływasz powoli z odmętów czasu… ― zabijasz ― straszliwą melancholią… (Włodzimierz Zastawniak, 2021-07-22) 3
Somalija Opublikowano 22 Lipca 2021 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2021 @Arsis Włodek kto Cię tak ciągle odwiedza ? 1
Somalija Opublikowano 22 Lipca 2021 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2021 (edytowane) @Arsis Włodek !!! Nie śpij, mam wiadomość dla Ciebie... Nie śpij bo posprzątam Ci mieszkanie... Zjem arbuza i wszystkie lody... Zobaczysz... Edytowane 22 Lipca 2021 przez Somalija (wyświetl historię edycji) 1
Waldemar_Talar_Talar Opublikowano 22 Lipca 2021 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2021 Witam - cenny wiersz - pachnie szczerością - Pozdr. 1
Arsis Opublikowano 22 Lipca 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2021 (edytowane) @Somalija cześć... jak widzisz, drzwi się u mnie nie zamykają, tylu mam codziennie gości... ćmy, nietoperze, pająki, meduzy... cały wesoły zwierzyniec... arbuza już nie mam, ale lody jeszcze tak... a, i mam jeszcze śliwki, takie duże soczyste... @Gosława cześć, jewgienija, przepraszam, renata... ćma poleciała, nietoperz poleciał, pająki się gdzieś pochowały, obraziwszy się na mnie, ponieważ zrobiłem sobie z ich pajęczyn całkiem wygodny hamak... @Waldemar_Talar_Talar dzięki, pozdrawiam... @jaguardzięki z opinię, pozdrawiam... Edytowane 22 Lipca 2021 przez Arsis (wyświetl historię edycji)
Somalija Opublikowano 22 Lipca 2021 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2021 @Arsis a śliwki , renklody rozumiem Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. . Już dodałam mój wiersz, czytałeś ? @Arsis
Arsis Opublikowano 22 Lipca 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2021 (edytowane) @Somalija biegnę... tak, czytałem, nieco dziwny, ale intrygujący... @Somalija takie ciemnofioletowe, tylko bez skojarzeń... Edytowane 22 Lipca 2021 przez Arsis (wyświetl historię edycji)
Somalija Opublikowano 22 Lipca 2021 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2021 (edytowane) @Arsis jak to dziwny ??? Rzuć mi śliwkę, bo nie wytrzymam... Edytowane 22 Lipca 2021 przez Somalija (wyświetl historię edycji)
Arsis Opublikowano 22 Lipca 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2021 @Somalija uwaga, rzucam... tylko łap ręką, a nie buzią... @Gosława straszeczeszeczszczszszczczne...
Somalija Opublikowano 22 Lipca 2021 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2021 @Arsis robaczywa... Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.
Arsis Opublikowano 22 Lipca 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2021 @Somalija to nie robak, tylko pestka...
Rekomendowane odpowiedzi