Igor Osterberg aliceD Opublikowano 8 Lipca 2021 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2021 (edytowane) I patrzę na moją Italię Jest taką, jak kocham Szaloną, smaczną, ciepłą, wciągającą Pławiłbym się w jej wodach, wspinał na jej wzgórza... Gładziłbym jej stopy, zaczynając podróż po włoskim bucie Całował między gorącą Sycylią a Kalabrią Wędrował delikatnie do smakowitej Apulii Muskał wąwozów jej Apeninów Aby potem zatopił się w Wezuwiuszu i czekał aż wystrzeli z niego lawa namiętności Pieścił się w dwóch wzgórzach Palatynu rozkoszując tym pięknym widokiem Patrzył na życiodajne pola Emilii Romanii Dotykał szyi po której spłynę jak Pad Całowałbym mokre wybrzeże Ligurii Tak wyrazistej jak czyste piękno Toskanii Spojrzał w oczy Wenecji błyszczącej w słońcu Tak, aby wyschły jej kanały, do ostatniej kropli Ścisnął ręką leśne wzgórza jej Alp… O tak – tak pragnę Edytowane 8 Lipca 2021 przez Igor Osterberg aliceD (wyświetl historię edycji)
Somalija Opublikowano 8 Lipca 2021 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2021 @Igor Osterberg aliceD a co będzie jak utkniesz w Wezuwiuszu na dłużej Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. ?
Igor Osterberg aliceD Opublikowano 8 Lipca 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2021 @Somalija kocham Neapol i okolice - dam rade :)))) czuje sie tam jak u siebie, wiec skuchy nie bedzie ;)
Igor Osterberg aliceD Opublikowano 8 Lipca 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2021 @Somalija sorry - zapomnialem ze to portal poetycki... juz dopisuje: Aby potem zatopił się w Wezuwiuszu i czekał aż wystrzeli z niego lawa namiętności i tak został, jak przysypany popiołem Pompejów i żeby życie i śmierć nie miała już znaczenia...
Somalija Opublikowano 8 Lipca 2021 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2021 @Igor Osterberg aliceD no widzę, że idzie Ci coraz lepiej, piękny poetycki wpis Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. . 1
Igor Osterberg aliceD Opublikowano 8 Lipca 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2021 @Somalija staram się ;) zapominam czasem, ze to nie skwer do picia alko ;P
Somalija Opublikowano 8 Lipca 2021 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2021 @Igor Osterberg aliceD nie pij alko, bo będziesz brzydki i Italia znajdzie sobie innego Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. .
Igor Osterberg aliceD Opublikowano 8 Lipca 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2021 @Somalija Italia to wino :)))) @Somalija hhehehe - Italia zawsze ma dwa oblicza, sam we Wloszech tez mozna odebrac jako pelnia szczescia
Somalija Opublikowano 8 Lipca 2021 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2021 @Igor Osterberg aliceD wino Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. , to takie nie męskie, fuj.
Igor Osterberg aliceD Opublikowano 8 Lipca 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2021 @Somalija białe, wytrawne, odpowiednie szczepy... zresztą mam gdzieś wzorzec męskości - ale aby było jasne - uwielbiam irlandzką whiskey a nie szkockie szczochy ;P tylko szkockie szczochy zalewa się kolą, irlandzką pije się max 1 kostka lodu na szklankę, albo sote
Somalija Opublikowano 9 Lipca 2021 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2021 (edytowane) @Igor Osterberg aliceD widzę żeś nie tylko poeta ale też barman Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. . Pamiętaj zawsze, po której stonie Italia stała w czasie wojny, jest wyrafinowana, to miłość bez wzajemności... Edytowane 9 Lipca 2021 przez Somalija (wyświetl historię edycji)
Igor Osterberg aliceD Opublikowano 9 Lipca 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2021 (edytowane) @Somalija Italia w obu wojnach na koniec zmieniala front ;) w sumie to jest zlepek wielu państewek trochę róznych kulturowo i kulinarnie @Gosława nie mam tylko jednej twarzy - tej smutnej. jestem wielofunkcyjny ;) Edytowane 9 Lipca 2021 przez Igor Osterberg aliceD (wyświetl historię edycji) 1
Igor Osterberg aliceD Opublikowano 9 Lipca 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2021 (edytowane) @Gosława zależy co - hehehe - inne moje oblicza? choć to złe słowo - jestem jak Światowit - jestem ze wschodem i z zachodem - z południem i północą - w swojej jedności :) chyba, że nie o to chodziło ;) Edytowane 9 Lipca 2021 przez Igor Osterberg aliceD (wyświetl historię edycji)
Igor Osterberg aliceD Opublikowano 9 Lipca 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2021 chciałem połączyć pewne rzeczy ze sobą na pozór nie nadające się do mixu - moją młodzieńczą pasję do geografii, wrażenia z pobytów we Włoszech i to co może być między kobietą a mężczyzną. Taka wypadkowa różnych doświadczeń. A mam nadzieję, jeszcze czymś zaskoczę :)))) 1
Rekomendowane odpowiedzi