Nefretete Opublikowano 1 Lipca 2021 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2021 (edytowane) wiersz pisany na pustyni Loon op Zand Liście przelatują powietrze świdrując wiatrem noski O! Świecie beztroski jednym dmuchnięciem dmuchawce Matki wypuszczają spadochrony ci co roku tak lekkie poruszają się po niebie szybując okna deszczem w ciebie Wszystkiem to wyciągnięcie ręki ambrozje twojej nieśmiertelności łapię garściami mętliku w głowie mgła nigdy nie będzie śłepa ale ja wciąż dopytuję jak? nie powiedzieć mogłaś że czytać muszę oknami wiersze - dając sercu już spokoju odrobinę W kurtuazji wychowanym etykiety dawno na boki odłożyłem Bijąc jedną ścianę dwóch pokojów trzymam cały czas ręce na pulsie pisząc przyczyną życia te wiersze odbiciami lustra są nad jeziorem pamięć duchem niech! Wam płynie /cdn/ Edytowane 1 Lipca 2021 przez Nefretete (wyświetl historię edycji) 6
Nefretete Opublikowano 1 Lipca 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2021 @Gosława @emwoo Cieszę się, że tekst jakoś leży, i chyba się podoba, skoro zawitaliście w skromne progi Sebastiana -:)) Dzięki bardzo! Pozdrowionka 1
Nefretete Opublikowano 1 Lipca 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2021 @Gosława Napiszę ci na priv! to zrozumiesz -:)
Nefretete Opublikowano 1 Lipca 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2021 @Gosława Dzisiaj już nie dam rady, wybacz! -:) sorka
Michail Opublikowano 1 Lipca 2021 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2021 @Nefretete No i niech przyjdzie równie udany cdn. ☺ Serdeczne pozdrowienia. 1
Nefretete Opublikowano 1 Lipca 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2021 @Michail Dziękuję Tobie za poczytanie. Pozdrowienia dla ciebie, ślę
Nefretete Opublikowano 1 Lipca 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2021 @Anastazja Sokołowska Dziękuję pięknie! Za zajrzenie do treści. Pozdrowienia ślę dla ciebie
corival Opublikowano 2 Lipca 2021 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2021 @Nefretete Znowu musiałam przetrawić treść :) Zaczynasz jak sądzę od ładnego obrazka - pochwały Matki natury i jej życiodajnego wpływu, ciągłości, nieśmiertelności pewnej. Obserwacje prowadzą peela do szeregu pytań o działanie świata... prób wyrażania pytań, obserwacji w formie wierszy, analizy twórczości innych i wyciągania wniosków. Tak to sobie wytłumaczyłam, choć być może coś jeszcze siedzi w tej treści. Bardzo intrygującej zresztą. Pozdrawiam :)
Michail Opublikowano 2 Lipca 2021 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2021 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Proszę Cię bardzo. Poczytałem z przyjemnością. ☺ Pozdrowienia odwzajemniam.
Nefretete Opublikowano 2 Lipca 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2021 @Kot @Kot Hej! Cieszę się, że tekst jakoś czytelnym jest -:) Tym bardziej miło mi; jeśli pewne frazy spodobały się czytelnikowi to już sukces. Co do zapisu, przyznaję się bez bicia. Coś mi tu nie leży na miejscu, lecz, z uwagi na brak kardynalnych błędów ( jak sądzę ) tekstu nie będę poprawiać. Dzięki za poczytanie Pozdrowienia dla ciebie!
Nefretete Opublikowano 2 Lipca 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2021 @corival Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dzięki za wpiś i zaciekawienie. Każdy człowiek na łonie natury jest dzieckiem albo dorosłym już dzieckiem, a zdmuchiwane dmuchawce można by porównać do tortów urodzinowych, jakimi Matka Natura raczy z Nami świętować kolejną wiosnę, nasz kolejny rok ( przybywają lata, ale nie będziemy nieśmiertelni jak ona ) Ona dostrzega, chwali pomimo zła, jakiego dopuściliśmy ( dopuszczamy) się ostatnimi czasy. "analizy twórczości innych i wyciągania wniosków" - analizowałem jej! Twórczość jaka objawiła się mym oczom, stąd taki wiersz. A wnioski nasunęły się same, kiedy siedziałem sobie na pustyni i obserwowałem. Taka forma wypoczynku i jakaś radość dla serducha. Miło mi, że zechciałaś zatrzymać się pod tekstem. Skoro intryguje, to dla mnie już bardzo dużo! Samą treść pisałem zmysłąmi - takie fajne połączenie było. @error_erros, Dziękuję za zajrzenie! Pozdrowienia dla ciebie @Michail Cieszy mnie fakt, że treść zainteresowała. Jeszcze raz, dziękuję. Pozdrowienia i miłego dnia! 1
w kropki bordo Opublikowano 2 Lipca 2021 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2021 @Nefretete fajne. Omijam wiersze z Matką w tytule, ale ten mnie zaskoczył. :)))) Pozdrawiam.
Nefretete Opublikowano 2 Lipca 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2021 @w kropki bordo Cieszy mnie zatem twój wpis. Miło mi! W tym wierszu czuję już ulgę-:) Pozdrowienia ślę dla ciebie! Dziękuję
Rekomendowane odpowiedzi