Aleina Opublikowano 7 Marca 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2005 Pomiędzy ręką a kolanem Ognista rozpacz Spłoniesz
Lenka z okienka Opublikowano 7 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2005 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Hmmmm... Bardzo ciekawe. W tematyce, którą lubię. Tajemnicze, emocjonalne, "ogniste", choć słowa proste. Moje subiektywne uwagi: 1. "ognista rozpacz" - brzmi bardzo dramatycznie, dwa "mocne" słowa, zwłaszcza "rozpacz". Może dałoby się nieco subtelniej, tzn. mniej emocji wprost, więcej ukrytych. Emocje mają raczej powstać w czytelniku, niż być zapisane na kartce. 2. "Spłoniesz" - zastanawia mnie czemu jest tu użyty czas przyszły. Taka forma czyni z tego haiku ostrzeżenie, zapowiedź. A powinien to być bardziej obraz, malowidło. Może sama zmiana czasu na teraźniejszy by pomogła. Pozdrawiam serdecznie i czekam na następne wiersze
Arkadiusz Nieśmiertelny Opublikowano 7 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2005 Mm, mocne, ogniste, wybuchowe haiku... chociaż ja chyba też bym zmienił na czas teraźniejszy... pozdrawiam Wieczności chwil życzy - Nieśmiertelny
tygrys_pietrek Opublikowano 12 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2005 sex, lzy, emocje. podoba mi sie bo nie ma nic gorszego niz haiku wyprane z emocji. pietrek
Rekomendowane odpowiedzi