Gość Opublikowano 28 Maja 2021 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2021 pamiętam jeszcze twarz starca z sąsiedztwajak on bym nie chciał - dopiero w dniu trzecimodkąd demencja go pchnęła na torynogę znalazły bawiące się dziecipatrzyłem na sine ciało topielcaciągnięte z wody gdzie kiedyś pływałemchcę bardziej na pewno - ręce zastygłyna pozie nie całkiem zdecydowanejzbyt często myślę o śmierci na drodzegdy drzewa z pobocza szumią magnesemdlatego zawsze mi bądź pasażerkąnie zjadę z pasa dopóki tu jesteś
Patryk M. Opublikowano 28 Maja 2021 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2021 @error_erros pewnie nie mój klimat, ale przeczytałem z zaciekawieniem parę razy. Na plus
Marek.zak1 Opublikowano 28 Maja 2021 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2021 Świetny wiersz. O tym każdego nachodzi, ale taka pasażerka jest, czy może być pomocna w takich sprawach, przynajmniej dla niezdecydowanych. Kiedyś przed Koninem będąc w pociągu usłyszałem gruchot czegoś łamanego, pociąg się awaryjnie zatrzymał. Ktoś się rzucił. Prokurator, sprawdzanie i ponad 2 godziny pociąg stał. Do dzisiaj słyszę ten dźwięk. Pozdrawiam. 1
GrumpyElf Opublikowano 28 Maja 2021 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2021 @error_erros Uwielbiam, gdy mężczyzna potrafi przyznać się do swoich potrzeb emocjonalnych, wyciągnąć rękę po wsparcie. O to właśnie chodzi, po to nie jesteśmy sami na świecie. Taka pasażerka potrafi mieć siłę oddziaływania przedłużoną daleko poza fotel w samochodzie. Bardzo dobry wiersz. 1
Gość Opublikowano 28 Maja 2021 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2021 @Patryk M. Skoro nie Twój klimat, tym bardziej cieszy mnie Twoje zainteresowanie wierszem. @Marek.zak1 Dziękuję. Dwie pierwsze strofy to autentyk - prawie, bo z tą nogą to byla chyba raczej plotka. Co do trzeciej - odmawiam zeznań. @GrumpyElf Dzięki, mordo. Pasażerka jest potrzebna. Przynajmniej dopóki nie stanie się w tej kwestii balastem, hy hy.
Anna_Sendor Opublikowano 28 Maja 2021 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2021 @error_erros Robi wrażenie. Duże wrażenie.
Gość Opublikowano 28 Maja 2021 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2021 @Anna_Sendor Cieszy mnie to ogromnie! :)
iwonaroma Opublikowano 28 Maja 2021 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2021 Dwie pierwsze - ciężkie. Ale pasażerka czyni to wszystko lżejszym. Dla mężczyzny odpowiednia pasażerka to fundament życia. Ale jak się trafi nie taka to tylko balast ;) Fajne masz te puenty, naprawdę zaskakujące :)
Gość Opublikowano 28 Maja 2021 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2021 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Słabe wierszyki podciągam zaskakującymi puentami, nie mam innego wyjścia ;D Dziękuję!
Gość Opublikowano 29 Maja 2021 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2021 @Dag Bardzo ładnie powiedziane :) Dziękuję za odwiedziny!
Gość Opublikowano 29 Maja 2021 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2021 @Michał_78 A ja mam się za beznadziejnego kierowcę i boję się wszelkiego ryzyka.
corival Opublikowano 29 Maja 2021 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2021 @error_erros Lepiej jechać rozsądnie, niż badać z bliska przydrożne magnesy ;) Świetnie napisany tekst :) Pozdrawiam :)
Rekomendowane odpowiedzi