Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

myśli ciężkie
-ołowianymi słowy
*
odsunął
szerokie łuki
-na pierwszy plan

kamiennymi oczami
spychając w przepaść
portret pamięciowy
wspomnień
-opodal marzeń

magazynkiem zakręcił
sześć westchnień
-nie po rosyjsku
*
ostatnia wieczerza
ptaków
-na pożegnanie
okruchy wiatru
(w interesach nie ma
-sentymentów)

żelaznym łańcuchom
pożółkły liście
(zabawki zabrane
do innej piaskownicy)

Opublikowano

hej:L> znów niebanalnie, zamaist nawiasów standardowo wolałabym zmiane kursywy, a sam tekst? mniam!

magazynkiem zakręcił
sześć westchnień
-nie po rosyjsku"

smakowity fragment
Gratuluje, duze postępy w porównaniu do twoich pierwszych prac

Pozdrawiam
Agata

Opublikowano

słuchaj Ty musisz mi robic na złość... Niedługo zabraknie mi słów by pleść pamflet na Twoją cześć w tych komentarzach :)
Wiersz świetny i taki mroczny - lubię takie.
Jak zwykle różdżka Cię nie zawiodła i są ciekawie uplecione połączenia słowne :)

cieplutko i zamglenie pozdrawiam

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnie komentarze

• @Waldemar_Talar_Talar

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

• Chciałbym Ci pisać że Cię kocham,  Że w życiu otulę Cię moją opieką, Że to co za nami to tylko przeżycia,  Bo przed nami tylko reszta życia, Więc błagam uwierz we mnie i w siebie.  Nic nam nie zostanie gdy jedno będzie w niebie I z liściem ostatnim co spadnie zapamiętasz Nigdy w Ciebie wiary nie utraciłem __________________________ Wiersz napisany w minutę o 2.18 15.04.26 Z tęsknoty.
    • @Nata_Kruk   to nie fuga to kamuflaż pęknięcia .   brud pod paznokciem estetyki. sklejamy się pozorem, aż zaczyna brzmiec jak muzyka choć to tylko zwykły trzask. koncert rozpadu, w ktorym harmonia jest halucynacją     teraz rozumiem Nata.   Twoja krótka forma.....   super:)     zastanawiam się jak miałbym tekst wydłużyć!   chyba nijak.   bo jest świetnie zamknięty:)    
    • @jan_komułzykantA witaj Janku! Wiesz co, zawsze się uśmiecham i cieszę jak Cię widzę i to mi nie przechodzi. Serdeczności :)   @Mitylene , ukłony :)
    • @Intersubiektywny dla mnie ten motyw lustra w wierszu jest takimi wrotami do innego świata, które są granicą pomiędzy rzeczywistością, a snem , lub śmiercią. To lustro ma jeszcze jedną funkcję - obnaża prawdę o nas samych, którą nie zawsze łatwo jest nam się skonfrontować. Interesujący wiersz!
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...