Mayerling Opublikowano 22 Maja 2021 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2021 Uchwycić istotę Twojego istnieniaW kilku wersach - to nie jest łatweCzy też opisać Twą urodę w słowachKtóre przy niej prostacki mają charakterWybrać się w podróż po meandrachI zawojach rzeki Twej duszyDotrzeć do świątyni, która kryje się za nimiTo podróż nad podróżeI naprawdę nie wiem czy jedno życieTo nie będzie zbyt mało By zagłębić się w Ciebie całą. 3
Michail Opublikowano 22 Maja 2021 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2021 @Mayerling Może "kilkunastu", skoro Twój wiersz składa się z jedenastu wersów? Czwartą linijkę czyta się lepiej bez inwersji. Proponuję "wystarczy" zamiast przedostatniego wersu i "w Tobie całej" zamiast "w Ciebie całą". Pozdrowienia.
Stary_Kredens Opublikowano 22 Maja 2021 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2021 ciekawe kto jest adresatem tego wiersza, jeśli ukochana to kimże ona jest/ no ale kochający ma prawo tak ją widzieć oby tylko się nie zawiódł, jeśli coś innego np. życie jako podróż to jak najbardziej i wiele żyć i wcieleń może nie dać odpowiedzi pozdrawiam Kredens 1
Mayerling Opublikowano 23 Maja 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2021 (edytowane) @Michail hej, dziękuję za rady. Na pewno sprawdzę czy mi pasują :) @Stary_Kredens dziękuję za komentarz. Cieszę się że zauważyłaś w tym wierszu więcej niż jedno znaczenie. Ale nie chcę podpisywać się pod żadną interpretacją żeby nikt nie pomyślał, że istnieje tylko jedna właściwa :) Edytowane 23 Maja 2021 przez Mayerling zła odmiana Stary_Kredens jest kobietą (wyświetl historię edycji)
Michail Opublikowano 23 Maja 2021 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2021 @Mayerling Hej, proszę Cię bardzo. Sprawdź. :)
Stary_Kredens Opublikowano 23 Maja 2021 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2021 @Mayerling Tak dla porządku k woli sprostowania jestem kobietą 1
Mayerling Opublikowano 23 Maja 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2021 @Stary_Kredens Ha! Wybacz...kierowałem się nickiem i przyznam, że nie wchodziłem na Twój profil przed odpowiedzią. Nie chciałem w żaden sposób Cię urazić :)
Stary_Kredens Opublikowano 23 Maja 2021 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2021 @Mayerling nie uraziles mnie bynajmniej to nie powód żaden do urazy tylko sprostowalam i to wszystko 1
Rekomendowane odpowiedzi