Robert X Opublikowano 4 Marca 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2005 Zanurzam pędzel w oczach ale nie jestem pewny jak prowadzić linie zbudowałem zamki na obłokach gdzie nie sięga zniszczenie i uniosłem pięści w chmury płyńcie więc zamki niedosiężne płyńcie niezdobyte twierdze pędzone moim tchnieniem tylko szczypta magii i zaczynają się sztuczki powraca co zbaczało ku zapomnieniu ze mnie sterowane zmartwychwstania i wśród niemych rozpłaczeń podziw dla dzieł niezdarnej ręki przyprowadźcie mi tu horyzont niech no przyjrzę mu się z bliska chcę jego nieposkromionej wielkości niepokornego spojrzenia wlepionego w sylwetki na wzgórzach lecz schodzisz na ziemię typowany na bohatera w plagi podniesione do potęgi n ieszczęść gdzie w norach oczu zaszczute zwierzęta siedzą i głosy tryskają z niedomkniętych ran głodujący spragnieni o tym wiemy świat jest z proszku nie zaprzeczaj poprostu przelicz szereg lecz zanim wypadniesz z niego są pożądanie i rozkosz zakute w drzewo i zbędny jest podszept węża bo pragniemy miłości płomiennej chcąc wypalić swoją pierś na wylot serca
vacker_flickan Opublikowano 5 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2005 nie podoba mi się podniosły styl i apostroficzność tego wiersza, poza tym czytając odniosłem wrażenie jakby słowa prowadziły autora, a nie na odwrót na forach mówi się o takich wierszach - przegadane nie chcę wartościować, ale coś takiego nie dla mnie pozdr
Robert X Opublikowano 5 Marca 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2005 Subiektywnie rzecz biorąc,to masz racje(-:Pozdrawiam serdeczenie(-:
Robert X Opublikowano 5 Marca 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2005 Być może jest tu styl podniosły,ale co w tym złego.Podniosły ma podnieść na duchu(-:Czasem jednak uda mi się obniżyć podniosły styl,co prawda nie w tym wierszu.
Robert X Opublikowano 6 Marca 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2005 Dzięki Julia.Następny chyba będzie mniej przegadany(-:A co najmniej krótszy(-: Pozdrawiam serdecznie.
Iris_IK Opublikowano 6 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2005 Malowniczo i pięknie nazwane uczucia, niech będzie, że przegadany(!), doszukałam się w nim nie tylko barwy tła, piękna słów...doszukałam się mądrości Autora! Gratuluję, pozdrawiam I.
Robert X Opublikowano 6 Marca 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2005 Dzięki Iris_IK.Ja bym tam się nie przeceniał(-:Cieszę się,że jednak komuś to się podoba,bo tak czułbym się w tym podobaniu osamotniony(-:Przyznaję,że może jest przegadany.Być może to nawet słowa mnie prowadzą,a tylko czasem ja je.Pozdrawiam(-:
Rekomendowane odpowiedzi