Gość Opublikowano 15 Maja 2021 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2021 (edytowane) tu gdzie po szyby zewnętrznej stronieod dachu nad głową można odpocząćnawykłym ruchem z kamienia strącamjedyną gwiazdę wśród deszczu widocznąz ust cię uwalniam gdzie twoje miejsceby mnie objęło z wiatru obiegiem"dym papierosów mnie nie zniechęcapóki stanowi mi cząstkę ciebie"a jednak stęchłość - czy słoik pełenz petów wilgotnych popuścił wonijeżeli nie - to ja w zimnym deszczupod skórą gniję wspomnieniem twoim Edytowane 16 Maja 2021 przez error_erros (wyświetl historię edycji)
Marek.zak1 Opublikowano 15 Maja 2021 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2021 Dobrze opisane, a wielu tak ma, jak się z jakichś powodów z NIĄ nie udało i poszło po linii pragmatyzmu, czy potrzeby seksu. Pozdrawiam 1
Antosiek Szyszka Opublikowano 15 Maja 2021 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2021 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. bardzo się wzruszylem i zaraz się pop ła cze.
Gość Opublikowano 15 Maja 2021 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2021 @Antosiek Szyszka Bądź dzielny, od płaczu się nie umiera ;D
Jo Shakti Opublikowano 15 Maja 2021 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2021 @Marek.zak1 trafne spostrzeżenie... ;) pozdrawiam
Antosiek Szyszka Opublikowano 15 Maja 2021 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2021 @error_erros oj oj tak mi źle tak mi źle tak mi łyso YouTube
Gość Opublikowano 15 Maja 2021 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2021 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dobrze, bo tak się składa, że to smutny wiersz ;> Chciałem, żeby to było takie "neo-noir" ;D Co chcesz powiedzieć przez "zajumała"?
Gość Opublikowano 15 Maja 2021 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2021 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Wszystko jasne! Zadumanie - mile widziane ;)
corival Opublikowano 15 Maja 2021 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2021 @error_erros Nostalgiczne wspomnienia o deszczowej gwieździe, przenikniętej wonią tytoniu. Osobiście nie lubię tego zapachu... pozytywne jednak jest to, że ten bardzo specyficzny aromat był na tyle charakterystyczny, iż wywołał wspomnienia. Ładnie napisane :) Pozdrawiam :)
Gość Opublikowano 15 Maja 2021 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2021 @corival Chciałem, żeby było melancholicznie, sentymentalnie i smutno. Z tym wszystkim jakoś palenie nocą w deszczu idealnie mi współgra :) Dziękuję ślicznie!
8fun Opublikowano 15 Maja 2021 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2021 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. tu gdzie po szyby zewnętrznej stronieod dachu nad głową można odpocząćnawykłym ruchem z kamienia strącamjedyną gwiazdę wśród deszczu nocą ;)
8fun Opublikowano 15 Maja 2021 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2021 Ps. Moim zdaniem, piszesz niezłe teksty, ale czasami nie jestem pewien czy, to załamanie rymu, to celowy zabieg. Pozdrawiam :) 1
Antosiek Szyszka Opublikowano 16 Maja 2021 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2021 @8fun moim zdaniem to załamania pogody. No wiecie... zimna Zośka.
Gość Opublikowano 16 Maja 2021 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2021 @8fun Piszę tak, żeby mi ładnie brzmiało, kiedy czytam na głos i kieruję się przy tym czysto subiektywnym poczuciem estetyki. Często załamuję rytm, dodaję nadliczbowe sylaby itd. Wychodzę z założenia, że dopóki sam potrafię to zaintonować tak, żeby brzmiało ok, to nie ma problemu.
Gość Opublikowano 16 Maja 2021 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2021 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. wypełzły z nor ciemnych spod koców puszystych snują się ospale ruchem posuwistym jedna myśl w ich głowach senny marsz napędza deszcz i zimno a na ziemi choćby szyszki ni żołędzia przecież jeszcze wczoraj maj był i upały jak co rok na zimną zośkę nabrały się jesieniary ;D
Antosiek Szyszka Opublikowano 16 Maja 2021 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2021 @error_erros Dzień dobry ee. ;)
Rekomendowane odpowiedzi