Nefretete Opublikowano 12 Maja 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2021 @GrumpyElf Ooo kurcze! To fakt. Wkradła się literówka. Dziękuję za wskazanie błędu. Poprawiam!
emwoo Opublikowano 13 Maja 2021 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2021 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. ten fragment utulam Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. ciekawy zamysł. i aż muszę dopytać, jakiż to czarowny ludek tym razem był Tobie inspiracją? hihi 1
Nefretete Opublikowano 13 Maja 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2021 (edytowane) @emwoo Cieszę się, że wychwyciłaś z całości wiersza, coś ulubionego dla siebie. Te postacie, o których tu wspominam, mają inne cechy charakteru: empatia+ filozofia + swoistość + poświęcenie+ arogancja Co do ostatniego : nieco róźnie się od Rimbauda Krasnoludki zawsze mi towarzyszą -:) I taka ciekawostka; bo poszedłem spać o 2 rano ( dzisiaj) a pobudkę miałem o 5- tej. Przyśnił mi się cały, nowy wiersz - ze szczegółami, wiesz? Czułem go! I kuźwa gdy się obudziłem, wszystko czarem się ulotniło. Zapisałem tylko 2 frazy!? Dziękuję za zajrzenie i podzielenie się refleksją. Miło mi, pozdrowionka dla ciebie. Edytowane 13 Maja 2021 przez Nefretete (wyświetl historię edycji) 1
Nefretete Opublikowano 13 Maja 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2021 @Gosława Ło! Nie wierzę -:)) Reniu! Jak to się mówi, moc może być z nami, tylko midichlorjany ( Gwiezdne wojny - hahah ) czasami trzeba doładować, jakimś wdechem natury -:) Dzięki! Pozdróweczki dla ciebie. 1
Nefretete Opublikowano 13 Maja 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2021 (edytowane) @Gosława to zatrudnij mnie jako lokaja-:) Płatne z góry! Przyjeżdzam i na tacy herbatka-:)) A tak, na poważnie, przeziębionaś? Czy tylko chwilowo tak Edytowane 13 Maja 2021 przez Nefretete (wyświetl historię edycji)
emwoo Opublikowano 13 Maja 2021 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2021 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. ale pech
Nefretete Opublikowano 13 Maja 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2021 @emwoo Ano! Ale mam podkład do kolorowania -:) 1
Nefretete Opublikowano 13 Maja 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2021 @Gosława -:)) Nie gniewaj się-:)) Żartuję oczywiście.
emwoo Opublikowano 13 Maja 2021 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2021 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. to wiele wyjaśnia haha Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. 1
Nefretete Opublikowano 13 Maja 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2021 (edytowane) @emwoo To takie choróbsko, z którego ciężko się wyleczyć -haha Wręcz, nawet nie chcę. Podoba mi się to -:) Czasami je tłumię, sprawdzonymi środkami Niezaprzeczalnym natomiast jest to, że przez naszą koronę, wszystko szumi dookoła HAHA Edytowane 13 Maja 2021 przez Nefretete (wyświetl historię edycji) 1
GrumpyElf Opublikowano 13 Maja 2021 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2021 @Nefretete Ciekawy wiersz, bardzo trippy! A jakie jest powiązanie wspomnianych postaci z przypisanymi im planetami? Zwłaszcza ten Neptun i Szymborską mnie zastanawia - te głębiny oceaniczne?
Nefretete Opublikowano 13 Maja 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2021 @GrumpyElfDziękuję! Planety nie mają nic wspólnego, z ttreścią wiersza. Były, najwidoczniej, potrzebne do tego, aby te akrostych wyszedł. Szymborska była bardzo empatyczną osobliwością, nawet w trakcie rozdawania nagród Nobla, było widać na jej twarzy grymas, dzicz - w której dobrze się czuła. Reszty nie wyjawię-:)) Wybacz Pozdrowionka dla ciebie
GrumpyElf Opublikowano 13 Maja 2021 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2021 @Nefretete Widzę ten jej grymas na twarzy, dużo uroku jej dodawał. Nie wyjawiaj, nawet nie dopytuję :) Pozdrawiam również i oby ta szyba się dobrze trzymała!
Jo Shakti Opublikowano 16 Maja 2021 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2021 Wprost uwielbiam tę piosenkę! Dzięki... :) widzę, że światowy z Ciebie gość tzn. międzyplanetarny ;) a i mnie sìę zdarzają takie podróże, tyle że spotykam sìę z kimś innym... :P ciekawe przemyślenia. Pozdrawiam 1
Nefretete Opublikowano 17 Maja 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2021 @Jo Shakti Kurcze! Nie wiem, co mam ci napisać, bo trochę mnie zawstydzasz swoim komentarzem. To miłe, co piszesz. Międzyplanetarny - zgadzam się z tobą - ale światowy ( tu się uśmiecham do ciebie ) Wszak, podziękowania lecą w twoją stronę, z uśmiechem pozdrawiam!
Nefretete Opublikowano 21 Maja 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2021 @emwoo Żyję, żyję -:) Po pracy jestem - nocki. Jeszcze szare komórki wytężam-:) Zapewne zmajstrowałaś coś nowego -:)
emwoo Opublikowano 21 Maja 2021 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2021 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. hehe, a właśnie że nieeee Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. zastanawiałam się tylko gdzie Sebka wywiało a on śpi po prostu, jak zwykle
Nefretete Opublikowano 21 Maja 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2021 @emwoo Muszę, wybacz! Taką pracę mam... Na chwilkę tylko wpadłem na portal. Relaksuję się, oglądając film. usnąłem na fotelu. Zmykam do wyra -:)) Miłego dnia, dla ciebie! 1
emwoo Opublikowano 21 Maja 2021 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2021 dzięki i wzajemnie Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. trzymaj się
Rekomendowane odpowiedzi