Ten utwór został doceniony przez użytkowników. OloBolo Opublikowano 12 Maja 2021 Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2021 (edytowane) świętsza niźli święci z obrazka w przezroczystej kusej sukience na ramiona szal zarzuciła pozbywając się kajdan czym prędzej widywana jest odtąd gdy biegnie pewien malarz uchwycił ją w ruchu a fotograf zrobił jej zdjęcie upamiętnił biegnącą w bezruchu ale ona nie po to uciekła i nie po to powrozy zerwała żeby teraz wisieć na ścianach więc ze ścian i z ram się wyrwała barykady wznosiła i szańce dzieciom kwiaty we włosy wplatała własną piersią nadzieję karmiła do myślenia bezmyślnych zmuszała dzisiaj znowu trwa na nią nagonka dopaść chwycić założyć jej lejce będzie krzyczeć-trzeba zakneblować będzie wierzgać-okowy czym prędzej ale ona i tak się uwolni pęta zrzuci pobiegnie przed siebie naiwna -jak to ona zawsze że tym razem może będzie lepiej Edytowane 13 Maja 2021 przez OloBolo (wyświetl historię edycji) 8
corival Opublikowano 13 Maja 2021 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2021 @OloBolo Zgrabny wiersz o wiecznie walczącej, nieujarzmionej. I obraz niezły za kanwę posłużył, co tylko zwiększyło moje zadowolenie przy czytaniu. Za to osobiście zastanowiłabym się nad tytułem. Tak sądzę, że "Za moją i Twoją" w zupełności by wystarczyło. Albo jeszcze inny. No nic, oczywiście zrobisz jak zechcesz szanowny Autorze. Pozdrawiam :) 1
OloBolo Opublikowano 13 Maja 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2021 @corival masz rację, tytuł był zbyt długi, poprawiłem, dzięki za poczytanie i komentarz. Pozdrawiam również :) 1
corival Opublikowano 13 Maja 2021 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2021 @OloBolo Proszę bardzo :) Teraz jest lepiej. 1
Ilona Rutkowska Opublikowano 14 Maja 2021 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2021 @OloBolo dużo nas... za nią stoi, jak widać ;) pozdrawiam:) 1
Rekomendowane odpowiedzi