Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Nie wiem

Rekomendowane odpowiedzi

Kumpel z tych gorszych zapytał niedwuznacznie - chłopie (byku) co ty wiesz o życiu?

Odparłem na sztorc - nic nie wiem. Zjeżyłem się niczym zwierz jeż.

Nie wiem nawet, czy mogę nazwać się poetą aczkolwiek i ja popełniłem kilka wierszy.

W życiu.

Wierszy - zapytał. Hm, to ciekawe, dobre te twoje wiersze chociaż?

Stary, szczerze nie wiem. Ogarniam tyle o ile lajki i liczbę wyświetleń. Nie rozumiem prawdziwego sensu komentarzy. Z hejtem jest mi najmilej. 

Aha. Cisza. Ziomek dostał zgryzu jak ja.

Następnie zapytał - a tamta Anna Cię kochała? Odparowałem - no nie, no nie wiem. Bez przerwy mówiła, coś czyniła, padły wszelkie plany, poszła na stronę, nie płakała.

No cóż. Bywa i tak. Toż to życie - rzekł.

Potem miały miejsce poglądy polityczne, żarty klasycznie z brodą, opowieści nie z tej mańki, magia aut, Brodka, Nosowska i Tede, sąsiad z sąsiadką, wystrój wnętrz, linie tramwajowe, jakość produktów, adresy stron internetowych, influencerka na topie, Twitter, Insta i FB, rzeczy - dużo rzeczy, plany na brak przyszłości i tym podobne.

No dobra - to by było na tyle. No to część. Nara.

Na odchodne zawołałem drogi Marku następnym razem to ja stawiam i to ja pytam. No i masz jak w banku zdziwioną reakcję. Zwiędła mina zawadiaka. Nieznacznie.

Badminton. Latające lotki. Dużo się działo. Młyn.

Na końcu szlajania szlug szlus w drodze z osiedlowej ławki do mieszkania niezmiennie na siódmym. Dziś swędziała mnie maseczka. 

@Nefretete zdecydowanie wiem, że lajki i liczba wyświetleń bywają niemiarodajne, choć nie chcę tutaj w jakikolwiek sposób obrażać tych, którzy dostają ich najwięcej. Prawdę mówiąc teksty, które najbardziej do mnie trafiły wcale nie wiodły prymu w tym zakresie;))) Ten tekst jest tylko swobodną impresją na temat;) Fajnie, że do mnie wpadłeś. Pozdrawiam;)

@GrumpyElf hmm mam kilku dobrych przyjaciół... jak wyglądają nasze rozmowy - myślę że są bardziej dialogiem a nie przepytywaniem, są kojące i w miarę naszych skromnych możliwości bardziej pogłębione i empatyczne;) Reszta bez zmian;) Może kiedyś uda mi się coś takiego oddać, ale to trudne jest wyzwanie;) Dzięki za wyświetlenie;)

@[email protected] czasem lepiej nie wiedzieć, czasem lepiej udawać że się nie wie, a czasem się wie aż za dużo co męczy;) A sporo rzeczy faktycznie z przeszłości nie wiem i niech już tak pozostanie;) Fajnie, że wpadasz do moich wierszy;)

Edytowane przez Leszczym (wyświetl historię edycji)