emwoo Opublikowano 8 Maja 2021 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2021 @Gosława i @GrumpyElf oj dziewczyny dziewczyny, hehe, hymny pochwalne, papeteria zapachowa Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. no nie mogę nie da się Was nie lubić Elfiku, z tą „zadziorną” toś trafiła w dziesiątkę. Przez nanosekundę poczułam się jak na „amerykańckiej” kozetce u psychoanalityka :) pozdrawiam łikendowo 1
GrumpyElf Opublikowano 8 Maja 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2021 @emwoo Z tą zadziorą, to swój wyczuje swojego ;) ps. rachunek w dolcach przyślę pocztą :P Ściskam. 1
emwoo Opublikowano 8 Maja 2021 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2021 Dobre posunięcie ze zmianą tytułu - rymowo & skojarzeniowo wychodzi nam troszkę takie "Californication" ;) 1
Nata_Kruk Opublikowano 8 Maja 2021 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2021 Lubię nieduże miasta, te wielkie przytłaczają mnie hałasem, pośpiechem, obcością ludzi względem siebie. GumpyElf(ko)... praktycznie opisałaś wiele tkanek wielkomiejskiego życia, to bardzo dobrze ujęte obserwacje i podane są w ładnej "foremce". Taki zapis najbardziej lubię. Ciekawy, dobry wiersz i nie dziwi mnie wcale "przelana krew", żeby jakoś pokochać to miejsce. Pozdrawiam. 1
GrumpyElf Opublikowano 11 Maja 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2021 @Nata_Kruk Dziękuję za wizytę, Nata. W sercu tego miejskiego chaosu nie umiałabym mieszkać i funkcjonować, całe szczęście LA rozciąga się po wzgórzach jak wielka bagietka i można mieć swoją oazę spokoju. Pozdrawiam :) 1
Czarek Płatak Opublikowano 11 Maja 2021 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2021 Nie wiem, czy to przez to, że to wiersz o Mieście Aniołów, ale czuję w tym tekście ducha Morrisona co mnie dodatkowo urzeka. Pozdrowieństwa 1
GrumpyElf Opublikowano 11 Maja 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2021 @Czarek Płatak Miłe to słowa dla kogoś kto szlakiem Morrisona przewędrował to miasto, a teraz - przypadkiem- mieszka niedaleko ulicy nazwanej jego imieniem. Dzięki za wizytę, Czarku :) 1
Pan Ropuch Opublikowano 19 Maja 2021 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2021 (edytowane) Z dżungli do dżungli, od razu polecę film 'jungle' z 2017 roku. Los Angeles Los Angeles miasto które wzięło na swoje barki sprawdzenie ile warte są nasze sny? Zazdroszczę oceanu i fal serferom resztę widzę na co dzień ;) Pozdrawiam Pan Ropuch Edytowane 19 Maja 2021 przez Pan Ropuch (wyświetl historię edycji) 1
GrumpyElf Opublikowano 19 Maja 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2021 @Pan Ropuch A kwitnące jaracondy też masz aktualnie? :) Miło Cię tu u mnie widzieć, i w ogóle miło Cię widzieć! 1
Pan Ropuch Opublikowano 19 Maja 2021 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2021 Nie ale mam kwitnący czosnek niedźwiedzi a jego liście to szaleństwo w kuchni zaczynając od sosu czosnkowego poprzez razowy chleb na liściach czosnkowych i na czosnkowym pesto skończywszy. A można jeszcze je marynować :) Pozdrawiam Pan Ropuch
GrumpyElf Opublikowano 19 Maja 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2021 @Pan Ropuch O, bardzo zacnie :) Zmiksuj z hummusem, dla mnie było to odkrycie nowej planety :D 1
Pan Ropuch Opublikowano 19 Maja 2021 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2021 Wypróbuję choć humussik to już lekko przyciężki na mój ropuszy żołądelek... przełamię selerem naciowym i może się wyrówna :) Pozdrawiam Pan Ropuch 1
Rekomendowane odpowiedzi