Ten utwór został doceniony przez użytkowników. tetu Opublikowano 5 Maja 2021 Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2021 (edytowane) odpowiedzialność za życie którego nie mogła dać była wskazówką co robić by nie zwariować musiała wybrać odpowiednie czasowniki być mieć kochać choć próby zawsze kończyły się tak samo jej największą przenośnią była wiara w przyszłość wchodziła wypełniona słowamitobie mówię wstań — i szła co jakiś czas niosąc w sobie biały wiersz tę samą przestrzeń jaka łączyła kolejną śmierć widziała ten blady proch na czystej kartce dmuchnęła by ożył wniósł coś intymnego poza językiem nic to jedyny pewnik następna wyskrobana litera Edytowane 6 Maja 2021 przez tetu (wyświetl historię edycji) 9
beta_b Opublikowano 6 Maja 2021 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2021 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. To zostaje ze mną, skasowałabym "papieru"(pleonazm?). Lubię Twoją wrażliwość językową, budowanie przekazu, całość czytelna. bb 3
tetu Opublikowano 6 Maja 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2021 Dziękuję Beatko za komentarz i wizytę. Sugestia słuszna. Pozdrawiam.
corival Opublikowano 6 Maja 2021 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2021 @tetu To bardzo smutny, ale piękny wiersz. Cóż... tyle w temacie. Pozdrawiam :) 1
Nata_Kruk Opublikowano 6 Maja 2021 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2021 (edytowane) Tetu'... Twój wiersz to 'różowa' perełka. Przepiękna, ale bardzo bolesna treść. Odpowiedzialność, jakie to ważne słowo, na szczęście są słowa i można 'to' opisać, jest wiara, która pozwala przetrwać i... "biały wiersz"... który może mówić o niewinności tejże.. wyskrobanej.. i zarazem o chęci wyrzucenia z siebie myśli. Tytuł i ostatni wers, krzyczy mi jedno...to (o)czyszczanie łona kobiety, czyli... "następna wyskrobana litera"... (?) Pozdrawiam. ps. zrób kilka enterów pod wierszem, żeby.. edytowane.. było po przerwie, zlewa się. Edytowane 6 Maja 2021 przez Nata_Kruk (wyświetl historię edycji)
tetu Opublikowano 6 Maja 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2021 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziękuję za poświęcony czas i słowo komentarza. Pozdrawiam. Natko, dziękuję za zajrzenie i za komentarz. Doskonale go rozumiesz, a te wyskrobane litery... tak, każda to początek i jednocześnie koniec, inicjał. Entery zrobione ;) Serdeczności. @Michał_78 Strasznie szkoda Michale. Błądzić rzeczą ludzką. Ja też się wielokrotnie mijałam z prawdą i wcale się tego nie wstydzę. Każda interpretacja jest cenna, przynajmniej dla mnie. Być może Twoja wniosłaby w ten wiersz coś innego. No cóż...nie przepraszaj, ale żałuję, że nie było mi dane poznać mojego wiersza od innej strony, a tak po prawdzie tutaj jest ukryte drugie dno i może Twoja interpretacja wcale nie byłaby taka nietrafiona. Dziękuję za obecność. Pozdrawiam. 1
Annuszka Opublikowano 8 Maja 2021 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2021 Piękny, poruszający wiersz do zamyślenia... Ta wiara każąca iść, mimo że każda próba kończy się tak samo, odpowiedzialność która jest wskazówką co robić by nie zwariować... Znakomita poezja. 2
tetu Opublikowano 8 Maja 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2021 @w kropki bordo @Annuszka bardzo Wam dziękuję za wizytę i komentarze. Pozdrawiam.
tetu Opublikowano 14 Sierpnia 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2021 @Gosława dziękuję;) Serdeczności.
Rekomendowane odpowiedzi