Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Sylwester_Lasota Opublikowano 3 Maja 2021 Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2021 (edytowane) A gdyby wszystkich zamknąć w balonie, w środku jałową tubę ustawić, wykrzyczeć przez nią, że świata koniec i tylko balon może ich zbawić? A potem wolno spuszczać powietrze, krzycząc przez tubę: Jest coraz gorzej! Podnieść ciśnienie, ogrzać powierzchnię, setkami twarzy kłamstwa potworzyć... I tak przetrzymać czas odpowiedni... To czy po wszystkim, niczemu winien, znajdzie się jeden, który bezczelnie napiętą ścianę szpilą przebije? Czy się wyleje prawdą klarowną wina nieznana siła umysłów, czy tylko humus opadnie na dno, stęchłą rysując w balonach przyszłość? Edytowane 12 Sierpnia 2021 przez Sylwester_Lasota (wyświetl historię edycji) 12
Sylwester_Lasota Opublikowano 3 Maja 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2021 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Też się nie znam :) Dzięki :)
[email protected] Opublikowano 3 Maja 2021 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2021 @Sylwester_Lasota Bimbru ja w życiu troszkę zrobiłem, na doświadczenia już się nie piszę. Daj mi igiełkę, chętnie gdzieś wcisnę i tak za chwilkę na wieczność usnę. Pozdrawiam Sylwku, widzę Cię w formie. 1
zyzy52 Opublikowano 3 Maja 2021 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2021 @Sylwester_Lasota Przy czytaniu kojarzyły mi się sceny z "Seksmisji". Podobnie życie w podziemiach tam wyglądało. Pozdrawiam :)
Sylwester_Lasota Opublikowano 3 Maja 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2021 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Tej igły, to, jak to mówio, ze świeco szukać, a że w stogu, to prawdopodobieństwo pożogi znaczne. Świetna odpowiedź :) Dzięki Wolałbym, żeby nie... ale chyba jeszcze nikt niczego samym woleniem nie zmienił, więc... Poza tym piszę o tym, co wiedzę, bez aspiracji do zawracania kijem Wisły. Pozdro :)
[email protected] Opublikowano 3 Maja 2021 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2021 @Sylwester_Lasota Igiełką czy szpilą i tak w domu kwilą. Kłaniam się w świąteczne popołudnie. 1
Sylwester_Lasota Opublikowano 3 Maja 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2021 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. A to jest bardzo ciekawe porównanie. Nawet mi przez myśl nie przeszło, ale rzeczywiście masz rację, pewne podobieństwa są. Również pozdrawiam :)
corival Opublikowano 3 Maja 2021 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2021 @Sylwester_Lasota Coś tam się zapewne wyleje po zakończeniu, ale trudno wyrokować, jak klarowny bedzie rezultat tego eksperymentu. Może się okazać mniej, albo bardziej mętny ;) Pozdrawiam :) 1
Gość Opublikowano 3 Maja 2021 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2021 @Sylwester_Lasota Brzmi jak komuna. Albo obecne rządy ;D
Sylwester_Lasota Opublikowano 3 Maja 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2021 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Bo to nie my, boże krówki, od ferowania wyroków jesteśmy. Dziękuję za wizytę i również pozdrawiam. Dziękuję Albo, albo? Mniejsza o to, ważne, że brzmi. Pozdrowienia dołączam.
Rekomendowane odpowiedzi