Lahaj Opublikowano 2 Maja 2021 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2021 Boże mój Boże jestem nikim nic nie znaczę z Tobą mogę wszystko Twój syn człowieczy wywraca stolik do gry każdego dnia z mozołem zbieram z podłogi karty Boże prowadź posadziłem w życiu tak wiele drzew dobre czy złe wydadzą owoce? na jaką glebę padną nasiona? na czym zbuduję dom? Boże daj mi siły by bez lęku patrzeć w oczy wrogom moim nie brać od nich a dawać im tak by uznawali za swoje i wzrastali a ja wraz z nimi Boże daj mi cierpliwość bym mógł znosić trudy z uśmiechem na twarzy i szczerze dziękować za łaskę którą tak szczodrze mnie obdzielasz jesteś moim punktem odniesienia bytem który mnie ostatecznie powabi 7
corival Opublikowano 2 Maja 2021 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2021 @Lahaj Bardzo wysoko postawiona poprzeczka. To oczywiście nic złego, ale wsparcie, o które zabiega peel zdecydowanie się przyda :) Pozdrawiam :) 1
Lahaj Opublikowano 2 Maja 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2021 @corival proś a będzie Ci dane... czy jakoś tak. 1
violetta Opublikowano 2 Maja 2021 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2021 ten Bóg by się uśmiał z tego wszystkiego :) Bóg się też wkurza, ale wybieraj :) od kiedy wierzysz w Boga?:)
Pan Ropuch Opublikowano 3 Maja 2021 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2021 (edytowane) I pomyśleć że to już Twoja trzecia modlitwa Lahaju?? Zawstydzasz mnie. A z drugiej strony cholernie zaczynam Ci zazdrościć. Ostatnio widziałem człowieka który całe swoje życie oparł na intelekcie czyli rzecz jasna odrzucił każdą religię ale o każdej z nich czy też mitologii i samych wierzeniach miał przeogromną wiedzę i tyleż dociekań. Potrafił nakreślić conajmniej kilku bogów czy też postaci, których spotkał ten sam los co Jezusa. Ale tylko przy tym ostatnim jego intelekt nagiął się i na chwilę lekko poddał, zrozumiał że wejść w tą tajemnicą i tą narrację mogą tylko nieliczni... Zastanowiło mnie to. Pozdrawiam Pan Ropuch Edytowane 3 Maja 2021 przez Pan Ropuch (wyświetl historię edycji)
Lahaj Opublikowano 3 Maja 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2021 @Pan Ropuch No trzecia, choć faktycznie pierwsza do Stwórcy. Co musi zajść w człowieku aby jego wnętrze mogło się bez przeszkód rozejrzeć i dostrzec to co najistotniejsze? Pewnie to indywidualna sprawa każdego, więc nie czuję się na siłach by uogólniać. 1
Nikodem Adamski Opublikowano 3 Maja 2021 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2021 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Ileż to mi już wywrócił stolików. Aż przestałem mieć siłę zbierać karty. Szukam w Jego postępowaniu jakiegoś znaczenia, sensu. 1
Lahaj Opublikowano 3 Maja 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2021 @valeria a niech się śmieje :-) lubię roześmianych Bogów. Jak Bóg się śmieje to jego dzieło nie może się smucić. Pozdro Eteryczko
Rekomendowane odpowiedzi