Nefretete Opublikowano 2 Maja 2021 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2021 Ziszcza moje marzenia ona, w dni i noce. Niewidzialna, zewsząd wypatruje wrażenia; bytem puka do mieszkającego człowieka - 'nie mieć' wygra z nadrzędnymi rolami życia W tym teatrze jest jedna scena, bez kurtyny, nawet nie! Pokrzyczysz sobie do gwiazdek w operze. Mówi: kawałki światła ci pożyczę Niech! Zasili wnętrze. Żyj długo i szczęśliwie. I śmiejesz się ze mną dostrajając zmysły, na podwieszanym niebie patrzysz na mnie. Ta zielona! Wszechobecna prądem pokopie; gdy budzi cztery kółka i ciebie - tylko jazda Drogą się nie kończy! Autostrady wyczuwam Tak jak śmierć. Znam cię - byłem dzieckiem. Wówczas zrozumiałem, że dla niej, jestem tu. I bonus dla wszystkich. Stało się-:)) Zdjęcia przesyłam, z załączonymi, dwoma wierszami. W sumie macie, 3 in one -:)) Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. 3
Nefretete Opublikowano 2 Maja 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2021 (edytowane) @Gosława Taa! Akurat-:)) Przyszło dzisiaj. A wiersz, to już odrębna wizja, którą chcę zmaterializować-:) Dzięki Reniu! Edytowane 2 Maja 2021 przez Nefretete (wyświetl historię edycji)
corival Opublikowano 2 Maja 2021 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2021 @Nefretete Gratuluję, to raz. Podziwiam wizję, to dwa :) A wiersze... cóż świetne, wszystkie trzy :) Pozdrawiam :) 1
Nefretete Opublikowano 2 Maja 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2021 @corival Dziękuję! Zapewne wiesz, że ludzie którzy marzą, chcą również zapisać się na swój sposób w historii. Jest nas wielu! Jakiś procent. Pozdrowionka dla ciebie!
Nefretete Opublikowano 3 Maja 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2021 @DagDziękuję! Uśmiech zostawię jedynie -:) Piszę od 4 lat -:)) Pozdrowienia ślę @emwoo Dziękuję za zajrzenie! Pozdrowienia dla ciebie. 1
Nefretete Opublikowano 7 Maja 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2021 @Pi_Cieszę się! Jednak muszę dodać, że życie na emigracji powoduje ( że tak to ujmę ) "odwodnienia normalności" -:)) W moim przypadku, tak się właśnie dzieję. Co do wierszy, i tematyki partiotyzmu; to jest ciężki kawałek chleba, nie lubię, wręcz nienawidzę pisać takich treści. Jednak się skusiłem, a efektem są te wiersze... Te wiersze mnie bolą! Dziękuję za zajrzenie i podzielenie się swoją refleksją. Co do linku, który zapodałeś, szczerze odpowiadam : nie wiedziałem o tym! Pozdrowionka ślę @huzarc Dziękuję!
Rekomendowane odpowiedzi