Gość Opublikowano 1 Maja 2021 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2021 to tylko niezbyt wygodny ciąg zdarzeńsuplement diety na grubsze kościpoboli czasem - a nie zabijezmiękczy na moment - na zawsze wzmocniwystarczy się skurczyć do karaluchaa twardy pancerz ukryje stratętkanki co w zamian za sztywny kręgosłupcichym pęknięciem się żegna ze światemprzywykać można - lecz jest granicaza którą spod żeber wiatrem smaganychna chodnik wypada uschnięte sercei jak karaluch zostaje zdeptane
Marek.zak1 Opublikowano 1 Maja 2021 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2021 Jest granica, a to kojarzy mi się ze Stefanem Wyszyńskim i "Non possumus". Pozdrawiam
GrumpyElf Opublikowano 1 Maja 2021 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2021 @error_erros Czytam kolejny raz i wciąż wiersz wybrzmiewa, niech wybrzmi do końca, a wtedy napiszę Ci jak mi się podoba.
Gość Opublikowano 1 Maja 2021 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2021 @Marek.zak1 Przysięgam, niechcący! @GrumpyElf Drżę o werdykt :x
GrumpyElf Opublikowano 1 Maja 2021 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2021 @error_erros A co tutaj u Ciebie tak cicho pod wierszem? Aż nie do wiary.
GrumpyElf Opublikowano 1 Maja 2021 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2021 @error_erros Granica, gdzie zaczyna się otępienie i obojętność. Niezauważalna i ciężko ją ponownie przekroczyć. Zdeptany karaluch i to suche serce - obym nigdy nie była to ja. Tytuł odbieram jako sarkastyczny. Super wiersz.
Gość Opublikowano 1 Maja 2021 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2021 @Michał_78 To jest stan po przekroczeniu granicy ciągłego przywykania.
Nata_Kruk Opublikowano 2 Maja 2021 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2021 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. ... tych słów trzeba mi było, żeby zostawić ślad, bo treść bardzo zaintrygowała. Pozdrawiam.
Gość Opublikowano 2 Maja 2021 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2021 @Nata_Kruk Rozumiem, że bez nich wiersz jest średnio zrozumiały :( Dziękuję za ślad!
corival Opublikowano 2 Maja 2021 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2021 (edytowane) @error_erros To prawda... jest granica przywykania do pewnych rzeczy. Kiedy się ją przekroczy... cóż serce wypada ze skorupki i człowiek staje się drewnem, albo i kamieniem. Generalnie, nie jest dobrze. Dobry wiersz, spodobało mi się takie, a nie inne podejście do poruszanej kwestii. Pozdrawiam :) Edytowane 2 Maja 2021 przez corival (wyświetl historię edycji)
Gość Opublikowano 2 Maja 2021 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2021 @corival Cieszy mnie to przeogromnie, kłaniam się w pas ;)
Nata_Kruk Opublikowano 3 Maja 2021 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2021 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. ... nie, wiersz rozumiem, może na swój sposób, ale kompletnie nie wiedziałam, co napisać.
Rekomendowane odpowiedzi