Ten utwór został doceniony przez użytkowników. OloBolo Opublikowano 29 Kwietnia 2021 Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2021 (edytowane) Lubię czasami będąc na bani chodzić po mieście ludzie znudzeni pracą zmęczeni śnią o potędze nikt mnie nie widzi nikt mnie nie słyszy i nie ocenia żadne dzień dobry jak się masz brachu lub do widzenia Pani z nocnego mówi-kolego-ja-koleżanko tyle tu razy nocami byłem może masz manko? a koleżanka-spać mi nie dajesz-spadaj kolego czteropak piwa i paczka fajek dla podpitego? Wziąłem i idę co mi wcisnęła ta z trzeciej zmiany ta z drugiej była ździebko ładniejsza-tak między nami zegar na wieży czas ludziom mierzy wybił już czwartą szkoda że nie ma z kim tu pogadać-miasto wymarło Jeszcze godzina-budzik się zżyma-oznajmi piątą wstaną do pracy smętni rodacy z twarzą pomiętą we śnie coś czuli marzenia snuli żyli akonto a teraz znowu trzeba założyć na kark chomąto Ja sobie idę deszcz na mnie pada i gdzieś mam wszystko nie dam się stłamsić żadnym nakazom i jurysdykcjom kiedyś na grobie ktoś mi napisze taką inskrypcję żył kochał odszedł-rzeczywistością dotykał fikcję Edytowane 3 Maja 2021 przez OloBolo (wyświetl historię edycji) 11
Marek.zak1 Opublikowano 29 Kwietnia 2021 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2021 Jak mi powiedział kiedyś mój szef w instytucie: Panie Marku, jak pan znajdzie źródło finansowania, może pan robić to, co pan chce. To taka impresja w temacie zrzucenia chomąta i chodzenia w nocy po mieście. Pozdrawiam. 1
Marek.zak1 Opublikowano 29 Kwietnia 2021 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2021 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Jesteśmy w świecie systemów, kultury i powinności, czy obowiązków i tak po całości, to się jednak sprawdza, a że sa ograniczenia i bunty niezadowolonych i ograniczanych jednostek i całych grup, to normalne:). Pozdrawiam 1
Ilona Rutkowska Opublikowano 29 Kwietnia 2021 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2021 @OloBolo Bez parasola... Też chcę taką... inskrypcję, ech;) pozdrawiam:) 1
OloBolo Opublikowano 30 Kwietnia 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2021 @Dag no dobra, dogadajmy się, prawdziwa "Deszczowa Piosenka" ode mnie dla Ciebie :)
Anna_Sendor Opublikowano 30 Kwietnia 2021 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2021 @OloBolo I "technicznie" bardzo dobre, i treść do mnie trafia. A mądry humor na dokładkę. 2
siachna Opublikowano 30 Kwietnia 2021 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2021 @OloBolorzeczywistoscią dotykał fikcję. Życie poety. Przeszłam z Tobą całą drogę, tak pięknie obrazowo to przedstawiłes. 2
Nata_Kruk Opublikowano 1 Maja 2021 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2021 Nie będę pleść.. bardzo mi się podoba.! Pozdrawiam. 1
beta_b Opublikowano 1 Maja 2021 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2021 Jest w tej piosence lekkość, bez aspiracji. Rzeczywistość wobec fikcji. Bardzo fajny tekst. bb 1
Rekomendowane odpowiedzi