Iwa-Iwa Opublikowano 27 Kwietnia 2021 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2021 Ognisko Ognisko być może ostatnie Czas nie wie Co dalej z tym będzie Korzystam z uroków wsi Ile się da Bo ja kocham ten mój mały świat Gdzie beztrosko płyną dni Gdzie Dorze mi Bo mam gdzie się schronić Wiersze pisać Tam Wena sama przychodzi W przestrzeni snów marzeń i kolorowych słów Gdzie ptaki pięknie śpiewają Muzyka ich w duszy nadal gra Gdzie mama jajecznicę z boczkiem smaży Gdzie kwiaty w ogrodzie - jak magiczny dla oka raj Czego chcieć więcej To lepsze niż życie w mieście Iwa 3
Stracony Opublikowano 27 Kwietnia 2021 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2021 Oj, tak. Dobrze oddajesz sielski klimat wsi takiej ,którą i ja pamiętam. Jajecznica na boczku ze szczypiorkiem ...pycha. Druga sprawa ,to azyl,którego każdy potrzebuje. Schronienie ,wyciszenie, wena, wiersze ... Wiersz utrzymujesz w tym klimacie.Nie ma kantów i jest dobra puenta..."to lepsze niż życie w mieście" Malujesz tym samym obraz wsi spokojnej, wsi wesołej.. Dziękuję za ten obraz z rana:)
Iwa-Iwa Opublikowano 27 Kwietnia 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2021 @Stracony To ja dziękuję za tak piękny komentarz miło mi bardzo również pozdrawiam :) i uśmiech ślę :) jak to mówi moja była terapeutka :) 1
corival Opublikowano 27 Kwietnia 2021 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2021 @Iwa-Iwa Idylla zgrabnie ujęta w wiersz :) Podoba mi się :)
Iwa-Iwa Opublikowano 27 Kwietnia 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2021 @corival dziękuję bardzo, starałam się :)
Waldemar_Talar_Talar Opublikowano 27 Kwietnia 2021 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2021 Witam - jestem bardzo na tak - podoba się ten klimat. Pozdr. serdecznie Iwonko.
Iwa-Iwa Opublikowano 27 Kwietnia 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2021 @Waldemar_Talar_Talar Dziękuję mój już można powiedzieć stały gościu :)
Nata_Kruk Opublikowano 27 Kwietnia 2021 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2021 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Iwo.... mieć swoją maleńką przystań, gdzie czujesz się dobrze... to bardzo, bardzo wiele. Niech tak zawsze będzie. Pozdrawiam.
Iwa-Iwa Opublikowano 27 Kwietnia 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2021 @Nata_Kruk Dziękuję 1
Iwa-Iwa Opublikowano 27 Kwietnia 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2021 @Kot Też w mieście wychowana, ale ktoś mi właśnie odebrał swoją kłótnią chęci jechania tam więc raczej majówka niestety w mieście :)
Iwa-Iwa Opublikowano 28 Kwietnia 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2021 @Iwa-Iwa Jednak majówka na wsi będą kolejne wiersze :) bo tam mam największe natchnienie :)
Iwa-Iwa Opublikowano 29 Kwietnia 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2021 @Dag Próbowałam być w Harcerstwie ale nie mogłam się tam odnaleźć widocznie to nie dla mnie było, również pozdrawiam i życzę miłego dnia kochana :)
Rekomendowane odpowiedzi