Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Na dnie

Rekomendowane odpowiedzi

@Marek.zak1 To, co mnie uderzyło, to jak w tym wierszu dobitnie czuć bezradność i tę świadomość, że jedyne, co można w tej sytuacji zrobić, to czekać i mieć nadzieję, że można polegać na "swoich". Albo i nie można, bo "teraz giniemy".

Smutny wiersz, ale bardzo wiarygodnie smutny, lubię!

@Marek.zak1 Doskonały wiersz... tyle odczuć. Tam, na dole, kiedy już wszystkie ewentualne możliwości zostaną wyczerpane, można liczyć już tylko na pomoc tych z zewnątrz. Swoich, czy też obcych. Tam nie liczy się w zasadzie kto przyjdzie z pomocą... Świetnie oddałeś rozterki i jedyne, co pozostaje... modlitwę. Pozdrawiam :)

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnie komentarze

• Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

A to ma znaczenie z jakiego materiału jest naczynie?
    • denerwują mnie ćmy pod latarnią nie lubię konkurencji za to kontrasty bardzo    mam w torebce różaniec a pod spódnicą gołą dupę    modlę się o brzasku a nocą otwieram grodzie dla rozpusty pasterzy owiec    tuż za rogiem przyzwoitości czekam na pierwszy kamień         lifting 2024
    • @Rafael Marius tydzień tak spryskiwałam w niskiej szklance borokrzemowej, pustej w zasadzie, parę kropelek było wody, codziennie :) następnie włożyłam do większej szklanki też borokrzemowej, bo urosły, one do góry rosną łodyżkami. Szafirki też tak rosną. 
    • Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

A ile czasu to trwało? Ciekawe czy u mnie w bloku też by wyrosły.   Dzisiaj przejeżdżałem prze bazar kwiatowy. Mieli coś takiego do żonkili podobne, ale sam nie wiem? Na górze w lewym rogu. Nie wiem czy zobaczysz? Tulipanów jest pełno.    

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

• @Rafael Marius Tak? Ale w komentarzach Ty tutaj jesteś właśnie z tych w pewien sposób skrajniejszych nawet. Ale jest jeszcze jeden aspekt. Też sztuki. Że trochę trzeba jechać po bandzie, jakoś tak w pewien sposób wykraczać i przekraczać, testować granice, bo tak się porobiło i pojaskrawiało, że przed bandą jakby nic nie było. Albo relatywnie dużo dużo dużo mniej. To tak jak w wyścigach samochodowych Nascar zdaje się, jak nie pojedziesz po bandzie nie wyprzedzisz. A na to to trzeba mega dużo odwagi, siły, samozaparcia etc. I twardej skóry również. Ale jest jeszcze jedna kwestia. Co innego po bandzie, naprawdę co innego, a co innego daleko za bandą. 
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...