Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Anna_Sendor Opublikowano 26 Kwietnia 2021 Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2021 mała śmierć chomików była niezłym treningiem nie miała kosy tylko szpilkę i na żałobę mogły się nadać właściwie wszystkie kolory nazajutrz był już nowy tym razem kanarek z pełnym życia dzióbkiem trzepotał się latał skakał już każdy sztywniak był bez szans 8
Anna_Sendor Opublikowano 26 Kwietnia 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2021 Dziękuję:). Nie pisałam z myślą o wyładowaniu agresji na zwierzętach ( szczerze mówiac, nawet mi to do głowy nie przyszło:), ale o przeżywaniu przez dzieci ich straty w kontekście przygotowania się na śmierć bliskich - o to chodziło z tym treningiem, gradacja doświadczeń życiowych. Ale Pani odbiór jest dla mnie ciekawy i zaskakujący, dziękuję za podzielenie się nim.
Anna_Sendor Opublikowano 26 Kwietnia 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2021 @Kot Dziękuję. Ja opłakiwałam chomika bardzo długo, a po śmierci papugi to już w ogóle był koniec świata:). Natomiast zauważam, że innym ta żałoba mijała szybko;).
Anna_Sendor Opublikowano 26 Kwietnia 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2021 @Gosława Renata - masz pełne prawo do swojego odbioru, w zasadzie to ja nie powinnam Ci się w to wtrącać, ale... fajnie jest po prostu pogadać i zderzać perspektywy. O to w tym chodzi i to nas uczy. Miło mi, Anka;). @Dag Dzięki i zgadzam się. Szacunek dla każdego życia, niekoniecznie tylko ludzkiego. Pozdrawiam.
Anna_Sendor Opublikowano 26 Kwietnia 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2021 @Dag Dziękuję bardzo:). Tak naprawdę to nie debiut, dawno temu publikowałam pod starym nickiem Izabella_Sendor, ale to było takie lata świetlne temu, że zdecydowałam się na nowe konto, a tamto to zabytkowe:).
Anna_Sendor Opublikowano 26 Kwietnia 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2021 Ależ w ogóle nie masz za co przepraszać, początek z org miał miejsce chyba z 15 lat temu:), potem bywałam tu baaardzo rzadko. Dobrej nocy, serdecznie pozdrawiam.
Gość Opublikowano 27 Kwietnia 2021 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2021 @Anna_Sendor Pierwsze wersy uderzyły nawet mnie, a nie mam jakoś szczególnie serca do zwierząt. Zatem wiersz jest bardzo dobry, działa! ;> Pozdrawiam!
corival Opublikowano 27 Kwietnia 2021 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2021 @Anna_Sendor Również nie pomyślałam o treningu dla dziecka, w sensie przyszłościowym :) Jednakże, kiedy już poczytałam komentarze i czytnęłam wiersz kolejny raz już z odpowiedniej perspektywy patrząc na treść, dotarło do mnie jak zgrabnie ujęłaś w słowa to, co się wydarzyło. Bywają dzieci, które szybko przechodzą do porządku dziennego nad śmiercią zwierzęcia, ale bywają i inne. Ja długo myślałam o moich zwierzach :) Pozdrawiam :)
Anna_Sendor Opublikowano 27 Kwietnia 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2021 @error_erros Dziękuję:) @corival Dziękuję i pozdrawiam:)
Nata_Kruk Opublikowano 27 Kwietnia 2021 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2021 "Wersja dla dzieci", ale jednak śmierci... tytuł komponuje się z treścią. Dobre zakończenie, bo nowe życie powoduje, mimo wszystko, że dzieci szybciej oswoją się ze stratą poprzedniego zwierzątka. Poza tym, reakcje bywają naprawdę różne, zarówno dorosłych, jak i ich pociech. Pozdrawiam.
Anna_Sendor Opublikowano 27 Kwietnia 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2021 @Nata_Kruk @Nata_Kruk @corival Dziękuję za komentarz i serdecznie pozdrawiam:)
Gość Radosław Opublikowano 22 Maja 2021 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2021 Ważne spostrzeżenia zgrabnie złożone w słowa. Rzeczywiście każdy przeżywa to na swój sposób i czas. Fakt, że Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. odbieram, tak, że i dorosły próbował sobie poradzić z tą sytuacją. Pozdrawiam
Anna_Sendor Opublikowano 23 Maja 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2021 @Radosław Dziękuję za czytanie i pozostawienie ciekawych słów:)
[email protected] Opublikowano 23 Maja 2021 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2021 @Anna_Sendor Chomik, ptaszek co następne, nad człowiekiem będzie stempel. Pozdrawiam Anno, obym był złym prorokiem. 1
Rekomendowane odpowiedzi