Lach Pustelnik Opublikowano 18 Kwietnia 2021 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2021 Wspomnienie poety Usiadłem nad stawem, na starej ławie I wpatrzon w szuwary, strofami się bawię: Dziewczyna to moje senne westchnienia To cudne najlepsze z życia wspomnienia To zapach konwalii, fiołków w jej włosach To widok gór, szlaków i jezior – w jej oczach To rzeki, po których kajakiem pływałem Gdy ją, za swą towarzyszkę tam miałem Wulkany, na które się wspinaliśmy I granie, które wspólnie przeszliśmy Jej zachwyt, kiedy w zachwycie patrzałem I oczu od niej oderwać nie chciałem Z nią każda się łączy cudowna przygoda Wszystka, prawdziwa, w życiu nagroda Dziewczyna – to rozkosz kochania na łące W noce upalne, w noce gorące Gdy gwiazdy z góry do nas mrugały A czasem, spadając, nas podglądały… Dziewczyna to gładkość gładsza niż aksamit I rozkosz niebiańska dotyku ustami To ramię jej nagie na pierś mą rzucone I palce jej dłoni z moimi splecione Dziewczyna to wszystko, co w życiu się liczy I o czym się marzy, i o czym się milczy Dziewczyna… To nieba i piekła wspomnienia… Co w duszy wzniecają żar niespełnienia 2x I żadne nie mogą ugasić go wody Gdy jesteś mężczyzną starym ... czy młodym… Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. 1
Marek.zak1 Opublikowano 18 Kwietnia 2021 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2021 Zgadzam się z przesłaniem Twojego wyznania:). 1
Lach Pustelnik Opublikowano 19 Kwietnia 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2021 @Gosława Zaś wiosna! Twoje oczy Renato dzień pochmurny rozjaśniają mi za oknem:)) I nawet Grubodzioba sprowadziły! Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.
Rekomendowane odpowiedzi