Darek_Pawłowski Opublikowano 1 Marca 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2005 tworzysz w myślach obraz Boga na schemacie z odbicia w lustrze w krzywym zwierciadle jeśli będzie podobny do ciebie moze zabierze cię do raju tu może być twój Eden między drzewami i łąkami kwiatów Bogiem będziesz sobie innym Panem niczym więcej tylko spacerującym staruszkiem z duchem młodzieńczo szlejącym w piersiach stworzysz niebo ziemię wodę i powietrze a w nich wszystko co żyje będzie ci wierne powstanie mężczyzna który nazywa powstanie kobieta którą on pokocha będzie pracował w pocie i pyle a ona rodziła w bólu i cierpieniu rozrosną się rozejdą po całej ziemi i będą szczęśliwi ale ty w swojej przewrotności i okrutnej zazdrości zniszczysz to wszystko zostanie tylko Szeol Szeol Szeol i ty
Jego Alter Ego Opublikowano 1 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2005 o kurczę..niewiele więcej w tym widzę niż infantylność licealnego metalowca..tak mi sie kojarzy..dobrze, że w tytule nie ma ave satan :/
Darek_Pawłowski Opublikowano 2 Marca 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2005 No cóż... Dziękuję za komentarz. Takie tylko małe sprostowanie: nie jestem (już) licealistą i nie jestem (już) metalowcem;) A wiersz... Chciałem w nim coś przekazać, ale dzisiaj po kolejnym przeczytaniu dochodzę do wniosku, ze mi się chyba nie udało... Może następnym razem... Poza tym, to jest utwór do konkretnej osoby, która nota bene jest zarówno licealistą i "metalowcem" i ma na niektóre sprawy trochę "dziwne" poglądy...:) pozdrawiam D.P.
Jego Alter Ego Opublikowano 2 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2005 Hm..w takim razie wiele to wyjaśnia..komentarze moje to tylko osobiste odczucia. No i prosze wybaczyć tego licealiste, wstyd się przyznać, to bardziej ja niż..pan..?:) pozdrawiam ps.po tym wierszu od razu przeczytałam inne i..mam niektóre w ulubionych:)
Michał Ziemiak Opublikowano 2 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2005 Mogłoby coś z tego urosnośc ale wg mnie za duzo tu różnych tematów i wątków, a forma też nie zachwyca - rzeczywiście trąci trochę "jakimś takimś matalowaniem na czarno". Może wrzucić ów wiersz na warsztat? POZDRAWIAM!
Darek_Pawłowski Opublikowano 2 Marca 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2005 to bardziej ja niż..pan..?:) Ekhm... Aż taki stary, żeby per pan do mnie to nie jestem...:) Pozdrawiam D.P.
Rekomendowane odpowiedzi