Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Historia edycji

Należy zauważyć, że wersje starsze niż 60 dni są czyszczone i nie będą tu wyświetlane
_Marianna_W_

_Marianna_W_

Tok elka Na, i co: bociana klekot.

_Marianna_W_

_Marianna_W_

Tok, Elka: bociana klekot.

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnio dodane

• Ostatnie komentarze

• @Poet Ka   zrozumiałem.   ale nie rozplątała się różnica sygnałowa poezji.   Ty piszesz poezję w której cały świat jest cudownym pejzażem słów, ludzi, znaczeń i osób.   czyste doświadczanie piękna w anturażu piękna.   to co robisz jest wspaniałe.   ale gdzieś tam daleko od pań i panów pachnących Clive Christian.   panowie we frakach z krótko przyciętymi wąsami a panie w wieczorowych toaletach trzymające dwoma palcami ucho filiżanki z chińskiej porcelany.   a w ich domach podłogi lśnią jak psu jaja i gosposia oburza się kiedy ktoś rzuca kurwami.   estetyka moich wierszy jest inna.   to świat brudny, brutalny w którym chwyta się życie za twarz.   miłość jest taka sama tylko.....tak bardzo inna.   czytelnicy lubią Twoją poezję.   ja też.   jest czysta i higieniczna.   moją lubią mniej.   może się jej wstydzą.   może czasem przeraża.   i czemu powiedz mielibyśmy się  nie zrozumieć?     na koniec zacytuję fragment z Misia Stanisława Barei:   "Hochwander: „Zrozumcie, jest prawda czasu i prawda ekranu. Prawda czasu mówi nam, że... no, że tak powiem... jest tak, jak jest. A prawda ekranu mówi nam: niech to, co jest, wygląda tak, żeby było widać, że to jest to, co jest!”     miłego dnia poetko:)          
    • dzięki   mnie też dorwało nie odstępuje nutki od rana mi w u chu dudnią zaś koleżanka tekst mi przysłała może zaśpiewa mi dziś preludium    
    • @Nata_Kruk

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

u mnie muzyka zamienia się w obrazy, a czasem najwięcej robi cisza i przez chwilę myślę - czy naprawdę jesteśmy tym, o czym myślimy.
    • @Alicja_Wysocka   Bardzo dziękuję!  Serdecznie pozdrawiam. :)   Bo na tym cmentarzu papieru i kurzu, gdzieś między „nie wyszło” a „blisko”, buduje się spokój po wielkiej burzy - karmiąc śmietnik, ocalam wszystko.  :)))    @Jacek_Suchowicz   Bardzo dziękuję!  Serdecznie pozdrawiam. :)   Prawda! Te słowa w rannej piżamie czasem się potkną o własne nogi, lecz zanim papier  się załamie, szukają pięknej, jasnej drogi. @Poet Ka @Simon Tracy   Bardzo dziękuję! Serdecznie pozdrawiam. :) 
    • @Berenika97   czasem się słowa rano chcą składać może niezgrabie ciut ociężale więc trzeba wstać kształt im nadać subtelność lekkość ułożyć w miarę   a śmietnik w kącie to inny wymiar zniknie wchłonięty w czeluść materii słowa zostają ktoś je zatrzyma z nich coś się dowie może coś zmieni :)))   
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...