Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Palindrom - (...) - 454

Rekomendowane odpowiedzi

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnio dodane

• Ostatnie komentarze

• @Simon Tracy   Ten wiersz zostawia po sobie ciężar, którego nie da się łatwo strząsnąć. Czytelnik wchodzi w niego jak w ciasny, duszny korytarz - i z każdą strofą coraz trudniej się cofnąć. To, co uderza najbardziej, to autentyczność bólu - to precyzyjnie zbudowana emocjonalna pułapka, z której nie ma ucieczki aż do ostatniego wersu. Świetny tekst! Pozdrawiam.    @Wiechu J. K. Mnie dość wcześnie brat sprowadził na ścieżkę racjonalizmu. Z tym, że oboje udawaliśmy dość długo, że wierzymy w Mikołaja. A dorośli udawali, że wierzą w naszą wiarę w istnienie tego Jegomościa. :)    Pozdrawiam. 
    • @Posem ja nie wiem i obym się nigdy nie musiała dowiedzieć  Jednak taka przewidywalność i stabilność w dzisiejszym świecie jest na wagę złota

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

• Ech, gdyby Słońce było kobietą, zachodziłoby jeszcze piękniej, dzięki takiej wizji. Swoją drogą ciekawe, co odrzekłby Musk, na te pytania ? ;) Pozdrawiam.
    • @Gra-Budzi-ka   Raz smakosz, co przybył do miasta, Chciał sprawdzić, czy smaczne ma ciasta. Gdy w pączka się wczepił, Wnet ząb sobie stępił, Wrzasnął: „To kamień, tu nie ma ciasta”
    • @LessLove   To ogromnie wzruszające, że wiersz przywołał wspomnienie o Babci Elżbiecie - i chyba to jest najpiękniejszy dowód na to, że da się nosić oba te światy naraz, bez rozdarcia, o którym pisałam.  Dziękuję, że się Nią ze mną podzieliłaś - to piękne, że kochasz Ją tak bardzo do dziś. Moja Babcia Maria zawsze miała czas dla mnie, i na to, aby najpierw pięknie opowiadać o Bogu a gdy byłam starsza - czytać fragmenty z Biblii. I też ją kocham bardzo, bardzo mocno. Odeszła za wcześnie!  Pozdrawiam.  @Posem   Dzięki wielkie za tę rozmowę i za wytrwałość, mimo zmęczenia :) A co do porównań - nie byłabym taka pewna, każdy pisze po swojemu i to jest w tym najpiękniejsze. Dobrej nocy i pozdrawiam serdecznie!
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...