Krzysztof Kwiatkowski Opublikowano 27 Lutego 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2005 jestem poza zasięgiem coś jakby z kadzi rzeczywistości wypadł składnik i powstał pusty zakalec jakby spadła brudna chmura i rozwiała wątpliwości co do nieba jak gdyby zgasło słońce a gwiazdy się zestarzały i pomdlały ktoś przypadkiem zupełnie niechcący dotknął pustki po mnie i zastygł z braku odpowiedzi jestem wciąż poza zasięgiem wyblakły i matowiejący
Jay Jay Kapuściński Opublikowano 27 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2005 Niektóre sformułowania ratują całość. Po co jest 'coś' na początku drugiej zwrotki? pozdr./JJK
Krzysztof Kwiatkowski Opublikowano 27 Lutego 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2005 stwierdziłem, że wers ten nie może zacząć się od słowa "jakby" więc wstawiłem słowo "coś" i otrzymałem ten oto utarty zwrocik "coś jakby" ;)... k
patrycha Opublikowano 27 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2005 zachwycające... lekki styl do którego chce się wracac i wracać. Delikatna zabawa słowami - to lubię treściwie i misternie Przesyłam podmuch usmiechu zza szyby
Krzysztof Kwiatkowski Opublikowano 27 Lutego 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2005 Patrycha (czy mogę?) dziękuję za podmuch uśmiechu, przyda się gdyż nadchodzą mrozy ;) zadziwiające jak różnie tych kilka wersów może być odebrane przez każdego z czytelników... dzięki za komentarze pozdrawiam k
patrycha Opublikowano 27 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2005 cieszę się, że szczery komentarz sprawic może tyle radosnej mgiełki w powietrzu :) garstka zamglonego ciepełka tym razem leci do Ciebie
Krzysztof Kwiatkowski Opublikowano 27 Lutego 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2005 prawda, szczery komentarz to skarb... a niestety zdarza się, że komentrze spisywane są po pobieżnym przeczytaniu (tudzież przeleceniu;) jakiegoś tekstu, a jest to duży błąd... zamglone ciepełko - hmmm, trzeba uważać by monitor nie zaparował :) k
Mirosław_Serocki Opublikowano 27 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2005 No już. Koniec tego ciumkania. Tu ziemia. "pusty zakalec" - wy, chłopaki, to wszelkie rekordy metaforyki pobijacie. A poza tym pozwolicie, że zacytuję swój genialny wiersz, który przez pomyłkę umieściłem w Warsztacie: enter kurwa enter enter
Jay Jay Kapuściński Opublikowano 28 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2005 mimo wszystko ja bym zaczął pierwszą i ostatnią zwrotkę od jestem, a pozostałe od jakby pozdr./Jay
Jego Alter Ego Opublikowano 28 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2005 Ja tam nikomu nie ujmuję kompetencji w tym temacie, ale.. się czepiacie:) Lekki,jednym tchem czytany (bo ja czasami czytam tchem, zatem ten jednym) I w ogóle taki jaki ma być
Rekomendowane odpowiedzi