Henryk_Jakowiec Opublikowano 27 Marca 2021 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2021 Obserwował Jaś w Trzebieży jak się rudy lis do jeży na siłę zalecał nawet im obiecał kołnierz z siebie jak ich zmierzy. 3
zyzy52 Opublikowano 27 Marca 2021 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2021 @Henryk_Jakowiec A tymczasem zmierzył okiem i policzył wszystkie igły później cofnął wolnym krokiem bo się jeże nie ostrzygły. Lisek synem był barbera w taki sposób wychowany, że wnet brała go cholera gdy ktoś był nieuczesany. Pozdrówki Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. 1
Henryk_Jakowiec Opublikowano 27 Marca 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2021 @zyzy52 Jeże zrobią z igieł grzebień lecz użyją igieł sosny bo o swoje igły każdy z jeży bardzo jest zazdrosny. Nie znam ja żadnego Jurka by mu igły brakowało nie jednemu z tych Jerzyków nadziać ciało się udało. Pozdrawiam :) He Ja 1
jan_komułzykant Opublikowano 27 Marca 2021 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2021 @Henryk_Jakowiec Lis spod browaru w gminie Leżajsk, „metodą chińską” ból uśmierzał, Lecz, że tak łupi skórę za tę akupunkturę, dzieląc to z jeżem, się nie zwierzał. Pozdrowienia ;) 1
zyzy52 Opublikowano 27 Marca 2021 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2021 @Henryk_Jakowiec Oj, bo schodzisz mi tu Waszeć na grunt coraz bardziej śliski. Taki Jerzyk może przecież zdeprawować młode liski. Co mam robić, kiedy temat stanie bardziej się kosmaty? Jak pociągnę, mogę tutaj zebrać cięgi, oraz baty. Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. 1
Henryk_Jakowiec Opublikowano 27 Marca 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2021 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. W miejscowości Lisie Doły chodził lis do leśnej szkoły szerzył w niej zgorszenie zamiast wdziać odzienie szedł na lekcje całkiem goły. Zróbmy, więc przynajmniej teraz małą przerwę żeby jeże mogły skryć się w stosie liści nim się do nich lis dobierze Nie świntuszmy tak otwarcie i Jerzykom spokój dajmy przyszła wiosna a więc o niej może trochę pogadajmy. 2
jan_komułzykant Opublikowano 27 Marca 2021 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2021 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Pewną lisią damę z Koła Rudy na kaczuszkę wołał. - Kaczka, matka chrzestna? Nie wypada, przestań. - Cóż, poleży, jeść nie woła. 1
Henryk_Jakowiec Opublikowano 27 Marca 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2021 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Raz lisica Lisie Pole zapragnęła spać w stodole a że obok kurnik był więc lisicę kogut zbył - spływaj bo cię... zamknę w szkole. 1
Rekomendowane odpowiedzi