Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

cisza w pigułce 

bez recepty

skutkuje uporządkowaną myślą 

I planem na jutro 

przed skorzystaniem 

zapoznaj się z efektem ubocznym

jakim jest natłok zwierciadeł 

i alergia na pyłki dystrakcji 

dostępna w dawce

dla ekstra i intro 

przy braku efektów

rozważ konieczność

wizyty u kogoś sprzed ery 

wszystko i nic 

• 5 tygodni później...
Opublikowano

.... chyba skoczę do Was po nauki, jak nagrać dla własnych potrzeb.. ciszę... :)

Zawsze mówię, że nawet w ciszy nie jest cicho, coś gdzieś  zawsze 'szmera'.

Placebo... dobry początek...pięknie nakreślone. Mam swoje cisze, a jakże, bez recepty... :)
Niewielka forma, ale całość umiejętnie skreślona .. Lubię spokój w Twoich wierszach.

Tutaj, ciuteńkę wybija, to.. sprzed ery, ale nie wszystko muszę załapać.

Pozdrawiam.

Opublikowano

@Nata_Kruk Wyjątkowo mi miło, że wspominasz o spokoju w moich wierszach; pisanie ich w zamiarze ma ten spokój mi przynosić, tym lepiej, że i Ty go odczuwasz. Co do końcówki z erą... Miałam na myśli osoby, które pamiętają świat sprzed natłoku informacji, kiedy listonosz niósł wieści ze świata i rodziny, nie było "internetów i innych podnietów". Wiem, że tę myśl za słabo nakreśliłam. Cisze są tak różne :) Najbardziej tęsknię za ciszą Tatr. 

Opublikowano (edytowane)

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

... z sentymentem wracam do tego czasu i mile wspominam zapełniająca się skrzynkę.

Dużo wysyłałam i miałam informacje zwrtone.

... za słabo.? nie wiem, ale trzeba pamiętać, że czytelnik ma czasem gorsze dni i coś ucieka, tzn. ja tam mam i zdarza mi się, że gryzę wersy i nie mogę zaskoczyć, o co chodzi.

... Tatry, ach.. nasze Tatry... widzę, że mamy wspólny obiekt zainteresowań... :)

Edytowane przez Nata_Kruk (wyświetl historię edycji)
  • 1 miesiąc temu...
  • 2 lata później...

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnio dodane

• Ostatnie komentarze

• @Claire

A ja lubię główkować, szukać rymu, przestawiać słowa, myśleć nad puentą, dla mnie to sama frajda. zatem kłaniam się nisko :)

• Ładnie    Łukasz Jasiński 
    • Bawić się w myślach chwilą przelotną, kiedy zawisa konieczność podróży, wspomnienia zerwać, zanim przekwitną, jest piękne, chociaż czas im nie służy.   Chwile spełnione przecież marzeniem, przesypią się potem w pamięć ulotną.                        Więc aby zdążyć, trwam z uwielbieniem,               zadeptując czasu wstęgę powrotną.                         Jak linoskoczek na rozpiętej linie,                         przeplatam gładkie kamyki w dłoniach.             Chwytam ulotne, wcześnie zrodzone,                  nim się rozpłyną w cichych agoniach.                   Jak kolekcjoner skrzętnie wybieram,                   przesłaniam z wiarą to, co doczesne.                   Układam w głowie misterny zegar,                                             który zagłuszy godziny bolesne.                               Wszystkie niepamięć i tak rozmyje,                  więc nim odejdą, gdy dzwon zadzwoni,                spadnie kotara, która przyszłość kryje,             zamknąć je pragnę jak kamyki w dłoni.                  Zatrzymać chwile jak ptaki lecące,                     gdy czasu igła przesuwa się stale,                       jest jakże trudne, lecz tak kuszące,                       że przy nich trwam zawsze lub wcale.                        YouTube - wersja dla leniuchów (wersja udźwiękowiona)

• Nie powtarzaj jak papuga ;) Bądź cierpliwy     
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...