Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Zgłoś

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnio dodane

• Ostatnie komentarze

• @Wędrowiec.1984 Jest w tym coś racji. Teza jest może zupełnie nieraperska, ale słowa też potrafią rozstrajać. Nawet - wydawałoby się - ładne. Teza jest nawet kontra legem poezji śpiewanej, czy wykonaniom bardów. Świat rzeczywiście się trochę rozkrzyczał i rozpisał, choćby przez nety. No tak już jest. I raczej już nie będzie inaczej, bo netów nie da się zabrać. Nie da się ludziom odebrać legalnych urządzeń w stylu telefon komórkowy i komputer. Każde sprawy ograniczające są łatwe do obejścia. Można tylko uciec do lasu, na wieś, gdzieś w parki. Ale na to z kolei i zarobić trzeba i mieć na utrzymanie. A to z kolei powoduje, że najpierw musisz narobić hałasu :))) @Wędrowiec.1984 Jest w tym coś racji. Teza jest może zupełnie nieraperska, ale słowa też potrafią rozstrajać. Nawet - wydawałoby się - ładne. Teza jest nawet kontra legem poezji śpiewanej, czy wykonaniom bardów. Świat rzeczywiście się trochę rozkrzyczał i rozpisał, choćby przez nety. No tak już jest. I raczej już nie będzie inaczej, bo netów nie da się zabrać. Nie da się ludziom odebrać legalnych urządzeń w stylu telefon komórkowy i komputer. Każde sprawy ograniczające są łatwe do obejścia. Można tylko uciec do lasu, na wieś, gdzieś w parki. Ale na to z kolei i zarobić trzeba i mieć na utrzymanie. A to z kolei powoduje, że najpierw musisz narobić hałasu :))) @Wędrowiec.1984 Jest w tym coś racji. Teza jest może zupełnie nieraperska, ale słowa też potrafią rozstrajać. Nawet - wydawałoby się - ładne. Teza jest nawet kontra legem poezji śpiewanej, czy wykonaniom bardów. Świat rzeczywiście się trochę rozkrzyczał i rozpisał, choćby przez nety. No tak już jest. I raczej już nie będzie inaczej, bo netów nie da się zabrać. Nie da się ludziom odebrać legalnych urządzeń w stylu telefon komórkowy i komputer. Każde sprawy ograniczające są łatwe do obejścia. Można tylko uciec do lasu, na wieś, gdzieś w parki. Ale na to z kolei i zarobić trzeba i mieć na utrzymanie. A to z kolei powoduje, że najpierw musisz narobić hałasu :))) @Wędrowiec.1984 Jest w tym coś racji. Teza jest może zupełnie nieraperska, ale słowa też potrafią rozstrajać. Nawet - wydawałoby się - ładne. Teza jest nawet kontra legem poezji śpiewanej, czy wykonaniom bardów. Świat rzeczywiście się trochę rozkrzyczał i rozpisał, choćby przez nety. No tak już jest. I raczej już nie będzie inaczej, bo netów nie da się zabrać. Nie da się ludziom odebrać legalnych urządzeń w stylu telefon komórkowy i komputer. Każde sprawy ograniczające są łatwe do obejścia. Można tylko uciec do lasu, na wieś, gdzieś w parki. Ale na to z kolei i zarobić trzeba i mieć na utrzymanie. A to z kolei powoduje, że najpierw musisz narobić hałasu :))) @Wędrowiec.1984 @Wędrowiec.1984 Jest w tym coś racji. Teza jest może zupełnie nieraperska, ale słowa też potrafią rozstrajać. Nawet - wydawałoby się - ładne. Teza jest nawet kontra legem poezji śpiewanej, czy wykonaniom bardów. Świat rzeczywiście się trochę rozkrzyczał i rozpisał, choćby przez nety. No tak już jest. I raczej już nie będzie inaczej, bo netów nie da się zabrać. Nie da się ludziom odebrać legalnych urządzeń w stylu telefon komórkowy i komputer. Każde sprawy ograniczające są łatwe do obejścia. Można tylko uciec do lasu, na wieś, gdzieś w parki. Ale na to z kolei i zarobić trzeba i mieć na utrzymanie. A to z kolei powoduje, że najpierw musisz narobić hałasu :)))
    • mam lustro z drugiego wymiaru  mogę oglądać wspomnienia  i przyszłość  w nią od kilku dni zaglądam  wypatrując jej  … ciągle widzę tylko siebie samego  czyżby…   obiad w brytfance  kaczka chce wyfrunąć  szykuję posiłek dla dwojga  myśli nie ustają  zerkam w lustro … kiedyś…pełne jej dziś … plaża piasek morze  nikogo nie widać    wspinam się na górę  już wejście  zerkam na zwierciadło  tak aby nie wypłoszyć obrazu  zerkam z nadzieją....  na szczycie nie ma nikogo prócz mnie    chyba wymienię lustro  a może...    6.202 andrew Sobota, Już weekend  
    • @Robert Witold GorzkowskiChciałabym u takiego muzyka, choć kurz z fortepianu wycierać :)
    • @Wędrowiec.1984 no tak a ja właśnie kocham tą ekspresję 
    • @Wędrowiec.1984 Robert Witold Gorzkowski w komentarzu wspomniał o Polonezie Chopina, znalazłam i odsłuchałam.  Trwam w zamyśleniu i zasłuchaniu i myślę sobie - ile trwa napisanie wiersza?  A ile pracy, czasu, ćwiczeń potrzeba żeby tak zagrać?
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...