GrumpyElf Opublikowano 21 Marca 2021 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2021 (edytowane) myśli w uścisku nocy spieszą wybrzmieć arie pod etiudą pana na fazie wiedzą, że ranek obnaży ulubioną pajdę chleba trzymaną ciasno przez dłonie przywykłe do pyłu dzień opadnie pracowicie jak zmęczone powieki skrzydła motyla oddadzą ostatni trzepot niepewny swego spełnienia jego ulotność zostanie zauważona kiedy kurtyna znów zajdzie by przepleść cykl subtelności wszystko widać wyraźniej gdy nikt nie neguje ciemności Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Edytowane 22 Marca 2021 przez GrumpyElf (wyświetl historię edycji) 2
GrumpyElf Opublikowano 21 Marca 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2021 @Dag dziękuję :) Co do poprawki?
GrumpyElf Opublikowano 22 Marca 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2021 @Kot Tez mi ten potencjał nie leżał. Wzięłam się za edytowanie i zajęło mi to 10 razy więcej czasu niż pierwotne napisanie! Eeeek.
[email protected] Opublikowano 23 Marca 2021 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2021 @GrumpyElf Zahaczyliście o "potencjał" wydaje mi się że słowo jest antyliryczne, zamieniłaś go na "ulotność" - nietrwały, przemijający - a nie lepiej użyć by było - duch, krzepkość, rześkość, prężność, wigor, żar, zdolność. W ciemności mi się najlepiej pisze, tworzy - najlepiej pisałbym w zupełnej pustce, czarnej dziurze gdzie nie przeszkadza nawet światło. Smutny powrót do rzeczywistości - słońce, pajda chleba, łazienka. Wszystkiego Dobrego, kobieca metaforyczna siła przemawia u Ciebie.
GrumpyElf Opublikowano 23 Marca 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2021 @[email protected] Dziękuję Grzegorzu za Twoje słowa. Mam brata Grzegorza, co to za człowiek :D Motyl, gdy umiera, jest niezwykle ulotny. To, jak opadają mu zwiędnięte skrzydła, w zwolnionym tempie gaśnie, czasem osiada na liściu i wygląda jakby spał. Ale odchodzi szybko i po cichu. Tak, można było użyć słowa niosącego więcej energii. Teraz jednak gdy o tym myślę, chyba powinnam po prostu napisać 'piękno'. Dzięki za dobre słowo, wkład w moje myśli i podzielenie się własnymi.
Gość Opublikowano 31 Marca 2021 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2021 @GrumpyElf Jako fan dobrej puenty, czuję się zaspokojony ;D Czy przypadkiem nie było tak, że najpierw wymyśliłaś tę puentę, a dopiero potem ułożyłaś pod nią wiersz? Takie odniosłem wrażenie. Niemniej - pyszniutki!
Rekomendowane odpowiedzi