OloBolo Opublikowano 16 Marca 2021 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2021 FANTASMAGORIA Gdyby świat miał kolor błękitny tak niebieski jak twoje oczy gdybym ja mógł na główkę bez wahania do niego wskoczyć Zanurzony w lazurze po szyję obok mnie ty i delfiny zabawiamy się w wesołym gronie potem z prądem płyniemy pod klify Przybyliśmy do brzegów Ułudy wyspa spadła nam prosto z nieba witają nas mahoniowe ludy srebrem soli i złotem chleba Rajskie ptaki do stóp twych sfrunęły i zleciały się zewsząd motyle ich kolory przyćmiły tęczę zawstydzona zniknęła na chwilę W głębi lądu zieleni jest mnóstwo podążamy przed siebie w tę zieleń tu turkusy a tam malachity i im głębiej tym lepiej tym śmielej Jeszcze góry musimy zdobyć które mamią niezdobytym szczytem na ich szczycie wypełni się wszystko lecz musimy to zrobić przed świtem Na zachodzie niebo pociemniało słońce tonie powoli w szafirze muszę wracać na dzisiaj to wszystko powiedziałaś znikając w niebycie 3
Gość Opublikowano 17 Marca 2021 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2021 Nie mogłem się powstrzymać i policzyłem w tym wierszu słowa związane z kolorem - naliczyłem jedenaście! Bardzo kolorowy wiersz ;D Finał tej historii mógłby być bardziej zaskakujący, gdyby tytuł go nie spoilerował ;) Ogólnie bardzo fajnie, jak to u Ciebie.
huzarc Opublikowano 17 Marca 2021 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2021 @OloBolo Wielobarwnie zakręcone, ale taka powinna być fantasmagoria, pociągająca kolorami po szarych krawędziach codzienności. Pozdrawiam:) 1
w kropki bordo Opublikowano 17 Marca 2021 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2021 @OloBolo to jest grafomania :))) 1
OloBolo Opublikowano 18 Marca 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2021 @w kropki bordo Dzięki. Grafoman to i grafomania. :) Fakt-tekst jest kiczowaty, ale właśnie taki ma być. Dla wysublimowanych, oczytanych, delikatnych jak mimozy poetów i poetek z krwi i kości, tekst ten pewnie najmniejszej wartości nie ma . Zazdroszczę Wam talentu i pracowitości. Szczerze , nie kłamię, nie potrafię i, nie chcę tygodniami ślęczeć nad jakimiś metaforami. ps. Kto w tych czasach czyta wiersze ? Może 1/1000 populacji na świecie. To nie znaczy wcale, że nie trzeba się starać, wręcz przeciwnie. Pozdrawiam serdecznie. 2
Rekomendowane odpowiedzi