emwoo Opublikowano 17 Lutego 2021 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2021 W lasów woni rozkochanaustroniem potoków opadampod powieką nocywilcze gromady śledzęich ścieżek wyuczonana orła grzbieciewiatrem wygrzanakotarę źrenicy uchylamza nią ród z gliny powstałyłoskotem przez lądy przeciska siękradnąc życienowe dajeświetlnym mrokiem owianykłamstwem gaśnieby w okamgnieniu pośpiechuprawdą zapłonąći czekam ciekawą dłoniąna klamce ich dziejów naga znakiem życia tańczęobłędne cuda ronięw ich miłości znoju w ich przepychu łkaniu a gdy ciszkiem wymykam sięze świata zatruciamęskim tchnieniem łasisz siępo Gai grzbiecieu drzew stóp mruczącbym została. Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. 3
huzarc Opublikowano 17 Lutego 2021 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2021 @emwoo Uważaj na drapieżniki i trzymaj się swej kosmicznej watahy, wilków, które bez lęku można karmić nagą dłonią. 1
Waldemar_Talar_Talar Opublikowano 17 Lutego 2021 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2021 Witaj - udany wiersz - ma drzwi...za nimi wszystko... Pozdr.uśmiechem. 1
huzarc Opublikowano 17 Lutego 2021 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2021 @Gosława I przypadkiem literówki się nie przytrafiła w słowie "sensualnie";)
emwoo Opublikowano 17 Lutego 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2021 @Gosława huzarek chyba dziś zaspany jakiś Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. @Gosława też szukam tej literówki i za ch.... ni widzu
emwoo Opublikowano 17 Lutego 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2021 @Gosława a to bardzo możliwe, jak już mówiłam masz wielu fanów Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. twoje piękne oko kusi
Leszczym Opublikowano 17 Lutego 2021 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2021 @emwoo oj ładny, ładny wiersz. Bardzo metaforyczny i obrazowy, ale jak widać to Twój znak firmowy:) 1
emwoo Opublikowano 18 Lutego 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2021 @Dag dziękuję Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.
emwoo Opublikowano 23 Lutego 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2021 @[email protected] Grzesiu, aleś ty dziś w nastroju miłosnym ;) dziękuję! to aż tyle serc masz? Bóg cię hojnie obdarzył :)
[email protected] Opublikowano 23 Lutego 2021 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2021 @emwoo Mam dobre serce, dla ładnych wierszy... ot i cała filozofia. A kotek przycisnąłem myszkę aż ducha wyzionęła. Pozdrawiam i dziękuje za humor. @emwoo U mnie w Sowich Górach kilka lat wstecz pojawiły się wilki, ale dopiero w tym roku zrobiły to czego się obawiałem najbardziej, zagryzły nasz narodowy skarb - muflony. Co robić... zostawić, natura wie lepiej co robi. Kłaniam się, ja tańczę z muflonami. 1
emwoo Opublikowano 23 Lutego 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2021 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. @[email protected] za te muflony serce dla ciebie Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. ja mam tylko (aż?) jedno
[email protected] Opublikowano 23 Lutego 2021 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2021 @emwoo Za te muflony Madziu oddałbym własne serce, jest ich tak mało, mniej niż wilków i są takie piękne i te rogi które czasami wkręcają im się w czaszki. Dobrze że pilnują tego leśnicy, usypiają i obcinają. Miłego wieczoru.
emwoo Opublikowano 23 Lutego 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2021 @[email protected] o tych muflonach to nie wiedziałam :( a czemu są ci tak bliskie?
[email protected] Opublikowano 23 Lutego 2021 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2021 @emwoo Czasami spotykam je na leśnych wycieczkach, są niezmiernie czujne i płochliwe, a co najważniejsze piękne, te rogi dodają im majestatu.
emwoo Opublikowano 23 Lutego 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2021 @[email protected] potwierdzam, cudne są. u nas koło Zamku Książ w Wałbrzychu widziałam je niejednokrotnie :) @[email protected] i jak to jest, że im rogi dodają majestatu, a mężczyźnie już nie :) ot, taki głupiutki żarcik :) 1
Nefretete Opublikowano 11 Maja 2021 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2021 (edytowane) @emwoo Zaraz tu przyjdę-:) Metafizyczny tekst, bardzo mi podpasował. Ciemna materia jest owcą, w wilczej skórze-:) "pod powieką nocywilcze gromady śledzęich ścieżek wyuczonana orła grzbieciewiatrem wygrzana" I to: "świetlnym mrokiem owianykłamstwem gaśnieby w okamgnieniu pośpiechuprawdą zapłonąć" Na łonie natury nie ma zasad, nie ma kłamstw, tylko prawda. To trzeba dojrzeć, aby móc zrozumieć kwintesensję twojego wiersza. Każdy z nas, jest napiętnowany znakiem natury. A dzisiaj, wychodzi na to, że to nie natura jest dzika, tylko my ( jako ludzie) Odleciałem trochę, ze swoim komentarzem. Ale myślę, że sens tej wypowiedzi, pojmie nie tylko sam autor -:) Całość oczywiście, z podobaniem. Pozdrówki! Edytowane 11 Maja 2021 przez Nefretete (wyświetl historię edycji) 1
emwoo Opublikowano 11 Maja 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2021 @Nefretete Dokładnie tak, Sebek Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. zza kotary Matki Ziemii można z dystansem obserwować naszą śmieszno-głupią cywilizację @Nefretete i dziękuję za komentarz i serduszko :)
Nefretete Opublikowano 11 Maja 2021 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2021 @emwoo Cieszę się! serducho oddaję-:) 1
Rekomendowane odpowiedzi