Ewula Opublikowano 28 Stycznia 2021 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2021 (edytowane) Przychodzisz po jesieni Ty puchata królowo roku Twoje skarby sfruwają z nieba Rozświetlają świat niosąc spokój Biel otuliła Ziemię Oczyściła z momentu poprzedniego Niesie chłód i ukojenie Dla dnia codziennego Idę parkiem do Ciebie Śnieg iskrzy i chrzęści pod stopami Zachwycona zimową ciszą Zimowymi esami i floresami Drzewa oszronione Wielokształtne wielopostaciowe Budzą uczucia najwznioślejsze Poetom wiersze wypadają z głowy Ja oczami wyobraźni Widzę ciebie w płatkach śniegu idącego Nie wiem jeszcze może spotkam ciebie Całego ośnieżonego Edytowane 28 Stycznia 2021 przez Ewula (wyświetl historię edycji) 2
aMZ Opublikowano 28 Stycznia 2021 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2021 @w kropki bordo Wszystko już było:) a to bardzo ładny wiersz! 1
aMZ Opublikowano 28 Stycznia 2021 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2021 @w kropki bordo Pan /Pani wybaczy ale dla mnie, Pana/Pani słowa nic nie znaczą - kwestia gustu, jedni jedzą comber sarni inni lubią kropki bordo:) Pozdrawiam MZ 1
Ewula Opublikowano 28 Stycznia 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2021 Powinno się wracać do pięknych wspomnień:) nasze Zycie się z nich składa, największym skarbem są zebrane w życiu wspomnienia. Moje obecnie są zimowe :)I nieważne ze już było....najważniejsze że powraca chociaż pod inna odsłoną :) Pozdrawiam serdecznie i dziękuję za opinię Ewa
8fun Opublikowano 28 Stycznia 2021 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2021 (edytowane) Zimy so zimne, lata gorące. W rzece so ryby. W lesie brzozy. Słońce wschodzi i zachodzi. Ojej, wschodzi i zachodzi: dziwi sie Handzia. *konopielka Edytowane 28 Stycznia 2021 przez 8fun (wyświetl historię edycji) 2
duszka Opublikowano 29 Stycznia 2021 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2021 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. A ja pośród znanych mi już sfromułowań znajduję w Twoim wierszu też takie, których jeszcze nie spotkałam, i które ożywiły mój odbiór. Oto one: Ty puchata królowo roku Twoje skarby sfruwają z nieba Biel ... Oczyściła a momentu poprzedniego Zachwycona ... Zimowymi esami i floresami Drzewa ... Wielokształtne Poetom wiersze wypadaja z głowy Jak widać jest ich sporo i bardzo mi się podobają :) Pozdrawiam! 1
Rekomendowane odpowiedzi