Leszczym Opublikowano 26 Stycznia 2021 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2021 (edytowane) przyjdzie oto taki czas w progi ciętej wielkiej płyty że nasz uśmiech uśmiechowi nie odpowie nie dorówna mój kaszel ucichnie uszy zapomną Twoje krzątanie kto inny będzie się tarabanić między czynami pomiędzy murami zabielone tynkiem gołe ściany w nowego człowieka się wsłuchają kamienne pamiętne oblicze na framugach po kątach pobędzie tutaj ów ktoś następca, kupiec, spadkobierca meble wyrzuci, przewiesi obrazy w tym pokoju tamtej kuchni język polski zabrzmi niepolsko wyrażenia przejdą przemianę kanapowy poeta ułoży wiersz innymi słowami nowych zdań Edytowane 26 Stycznia 2021 przez Leszczym (wyświetl historię edycji) 3
Leszczym Opublikowano 26 Stycznia 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2021 @Gosława Bardzo Ci dziękuję za lekturę opowiadania i wiersza. Ani to jakiś specjalny wiersz, ani tym bardziej dobre opowiadanie, ale dzięki. Wszyscy bez wyjątku jesteśmy tutaj tylko na chwilę:) W wielkiej płycie, czy ceglanym domu:) A potem przyjdą następni, następni ... Tak sobie myślę, że za dziesięć lat to dopiero będzie poezja;)
Leszczym Opublikowano 28 Stycznia 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2021 @Dag bardzo dziękuję za cudowny komentarz. Chyba dobrze się dzieje, że przemijanie nie przemija, gdyż istotnie inspiruje;)
Nefretete Opublikowano 30 Stycznia 2021 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2021 @Leszczym W tekście widzę znamię prekognicji-:) Ale to dobrze!, tekst mi leży. Pozdrowienia.
Gość Radosław Opublikowano 4 Lutego 2021 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2021 @Gosława Masz na myśli jakiś konkretny wzór? ;)
Rekomendowane odpowiedzi