Henryk_Jakowiec Opublikowano 23 Stycznia 2021 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2021 Nie nagroda jest powodem bo tak sobie mimochodem pomyślałem stanę w szranki bowiem lubię rymowanki. Stworzyć fraszkę, czemu by nie myślę o niej a czas płynie w goglach sobie wygooglałem fraszka - trochę poczytałem. Praca czeka mnie mozolna byle nie ta nieudolna jednak ja się trochę boję, że uszkodzę w mózgu zwoje. Chwytam pióro desperacko z myślą może mi się cacko spłodzić uda a nie gniota, że tak myślę nie dziwota. ---------------------------------------- Bałwan (tak przez żonę zwany) chciał ulepić siebie z piany choć się pienił, choć się ciskał lecz sukcesu nie uzyskał. Pewien rzeźbiarz z Kołobrzegu przy piaszczystym plaży brzegu zanim sen go zmorzył to bałwana stworzył ale z wody nie ze śniegu. 2
Henryk_Jakowiec Opublikowano 23 Stycznia 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2021 @Gosława To jest plus, że ktoś mnie raczył czytać i zaopiniować więc zostaję się na scenie i nie muszę się pakować. Pozdrawiam:) He Ja
Henryk_Jakowiec Opublikowano 23 Stycznia 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2021 @Gosława Jak na razie pozostaję ale nie tak po wsze czasy lecz na tyle nim wyznaczę termin, miejsce, letnie wczasy. Pozdrawiam:) He Ja
Gość Franek K Opublikowano 23 Stycznia 2021 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2021 Napisałeś jakoś tak z boku, że nie zauważyłem :)
Henryk_Jakowiec Opublikowano 23 Stycznia 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2021 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Ponoć mówią, że na boku więcej zyskasz niż na wznak więc i ja tak spróbowałem - jak wypadło, powiedz jak? Pozdrawiam:) He Ja
Gość Franek K Opublikowano 23 Stycznia 2021 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2021 Czy tez z boku czy od przodu Zawsze piszesz w dobrym stylu Ja mam kłopot, bo najbardziej Pisywać lubię od tyłu ;)
Henryk_Jakowiec Opublikowano 23 Stycznia 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2021 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Koło brzegu mojej Odry często sobie spaceruję czy to w plusie czy w minuje ja się jednakowo czuję. Pozdrawiam:) He Ja To faktycznie żeś wyjątek więc czapkować ci należy ja z kolei bardziej wolę kiedy obiekt na mnie leży. Pozdrawiam:) He Ja
Henryk_Jakowiec Opublikowano 23 Stycznia 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2021 @dot. Z ODRY dziś już wyjść nie mogę choć bywałem w tym budynku zakład został wyburzony ludzie przeszli w stan spoczynku. Pozdrawiam:) He Ja
Henryk_Jakowiec Opublikowano 23 Stycznia 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2021 @dot. Bardzo dawno, dawno temu kinooperator młody od Pionierka szlak zaczynał w swej wędrówce po przygody. Potem było Colosseum kino Kosmos, inne kina a szczególnie kino Mewa o nim często się wspomina. Wyświetlało się westerny romansidła i dramaty repertuar rozmaity ale zawsze przebogaty. Pozdrawiam:) He Ja
Henryk_Jakowiec Opublikowano 23 Stycznia 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2021 @dot. Kino Mewa mieściło się na ul Axentowicza i to w nim pracowałem najdłużej. W kinie Mars wyświetlał mój brat a ja do niego przychodziłem. Na Niebuszewie było kino Polonia i w nim też wyświetlałem filmy. Z tyłu Polonii były gruzy. Dzisiaj na tym miejscu stoi wieżowiec, w którym mieszkam. Historia. Pozdrawiam:) He Ja
Henryk_Jakowiec Opublikowano 23 Stycznia 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2021 @dot. Ja mieszkałem blisko (Starej) na Obrońców Stalingradu dziś po jednym i po drugim nie ma juz praktycznie śladu bo Pleciuga, jako teatr w inne miejsce przeniesiona a ulica jest, lecz nazwa na Bałuki przerobiona. Pozdrawiam:) He Ja Niechcący odciąłem trzecią zwrotkę. Ja mieszkałem blisko (Starej) na Obrońców Stalingradu dziś po jednym i po drugim nie ma juz praktycznie śladu bo Pleciuga, jako teatr w inne miejsce przeniesiona a ulica jest, lecz nazwa na Bałuki przerobiona. Wspomnę także Wyzwolenia trochę niżej Budowlanki też przez jakiś czas mieszkałem trójka ma tam dwa przystanki. Pozdrawiam:) He Ja
Rekomendowane odpowiedzi