Henryk_Jakowiec Opublikowano 21 Stycznia 2021 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2021 Desperacko ciemną nocą w pelerynę okutany stał na środku torowiska i trząsł z zimna się skubany. Świt rozjaśnił nieco sprawę a gdy ustąpiły mroki to się wtedy okazało że to kogut jednooki. Nagi, bo go do rosołu piór pozbawił syn gosposi a wiadomo, że kogucik dumny jak paw ogon nosi. Pozbawiony opierzenia król kurnika a w nim grzędy chciał odebrać sobie życie bo utracił u kur względy. Może zrobił to celowo albo szczęście miał skubany bo choć było torowisko lecz tor był remontowany. 2
Jacek_Suchowicz Opublikowano 21 Stycznia 2021 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2021 Heniu to chyba było inaczej: Desperacko wraz ze świtem w pelerynę okutany na środku torowiska trząsł się z zimna oskubany dalej powyżej Pozdrawiam 1
Henryk_Jakowiec Opublikowano 21 Stycznia 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2021 @Jacek_Suchowicz Zastanawiałem się nad tym określeniem. Oskubany, wyskubany to konkretne określenie. Mój skubany to i częściowo pozbawiony piór ale także ktoś kto budzi podziw. o takim kogucie napisałem. Pozdrawiam:) He Ja
Jacek_Suchowicz Opublikowano 21 Stycznia 2021 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2021 @Henryk_Jakowiec Heniu kogut jeśli wzbudza podziw to tylko jednym temacie' Mój kogut jest piekielnie żałosny i zielonodziób - mołokos Pozdrawiam 1
Henryk_Jakowiec Opublikowano 21 Stycznia 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2021 @Jacek_Suchowicz Mój nad Twoim miał przewagę piękne pióra i ostrogi sięgał prawie czempionatu aż tu nagle mu pod nogi niecny człowiek rzucił kłodę i obnażył go przed światem to wpływ miało na psychikę kogut dzisiaj jest wariatem. Pozdrawiam:) He Ja 1
Rekomendowane odpowiedzi