Ten utwór został doceniony przez użytkowników. dmnkgl Opublikowano 30 Grudnia 2020 Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2020 Może już jutro, może w przyszłym wieku, Ostatnia świata wybije godzina. Dzieci przed blokiem nie potkną się w biegu, Zamilknie radio, wskazówka zatrzyma. Pociąg (jak zwykle) nie wjedzie na peron. Nie będzie grosza nikomu nikt winien. Nagle przestanie mrugać rdzawy neon Gołąb raz pierwszy da spokój kruszynie. I będzie cicho jak w pustce kosmosu, Jak milczą drzewa kiedy liście więdną. Aż nie usłyszą wszystkie uszy głosu, Słodkiego "Stań się i żyj razem ze Mną". Ale to jutro. Dzisiaj znowu pada. Jak szewc klnie sąsiad, żona siniec chowa. Skrzynka mailowa ugina od zadań. Niech przyjdzie wiosna, przyjdzie Terra Nova. 9
Gość Franek K Opublikowano 30 Grudnia 2020 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2020 (edytowane) Świetny tekst. Trochę mi brakuje "się" w dwóch miejscach, zwłaszcza w tym drugim, ale to drobiazgi. Oby z Nowym Roku nadeszła Terra i Era Nova (czytaj lepsza). Pozdrawiam. F.K. P.S. Chciałem Ci coś napisać na priv, ale nie można. Masz jakąś blokadę? Edytowane 30 Grudnia 2020 przez Franek K (wyświetl historię edycji)
Justyna Adamczewska Opublikowano 31 Grudnia 2020 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2020 @dmnkgl Cześć. Wiersz ciekawy, trzyma w napięciu. Tytuł kończy utwór Terra Nova (...) Terra Nova. Czy Terra Nova pojawić się może? Odpowiedz mi Boże. Czekam niecierpliwie, aż poświęcisz mi chwilę. Miłego Sylwestra i szczęśliwego N.ROKU. j.
Gość Opublikowano 1 Stycznia 2021 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2021 @dmnkgl zauroczył mnie Twój wiersz. Wszystkiego Dobrego w nowym roku :)
dmnkgl Opublikowano 1 Stycznia 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2021 @Franek K Jakoś mnie tak bardzo brak się nie mierzi, choć oczywiście w ich temacie masz rację. Pięknie dziękuję za życzenia i również życzę ci jak najbardziej udanego nowego roku :) Blokady żadnej nie ustawiałem (świadomie), może problem wynikał z jakichś zmian technologicznych na forum? @Tomasz Kucina Kłaniam się :) @Kot Z tą żoną to jak rozumiem super w innym sensie, ale bez kontekstu dziwnie brzmi. W każdym razie dziękuję za wizytę i podobanie :) @Justyna Adamczewska Wychodzę z założenia, że ostatnie parę słów musi się zdecydowanie wyróżniać, a że w tym wypadku inspiracją do napisania całości był sam tytuł, wybór był prosty. Pozdrawiam serdecznie :) @Allicja Wszystkiego dobrego :)
Rekomendowane odpowiedzi