Gerber Opublikowano 28 Grudnia 2020 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2020 segreguję śmieci bo… odpady zaniedbane bywają mściwe trudno przewidzieć ich nienaturalne zachowania kiedy wyrzucę z siebie ostatni oddech zastanawia mnie czy posegregują … osobno spełnione myśli może staną się gwiezdnym pyłem z którego powstanie młoda gwiazda osobno niespełnione może pójdą na dno jak zatopione wraki czekające aż ktoś je odkryje wydobywając nowy rodzaj światła które zawsze było w cieniu osobno toksyczne lęki obawy ambicje niech pokryją to wszystko ołowiana płytą by nie zagrażało środowisku a może… wrzucą wszystko do jednego worka z napisem „banalne” 3
WarszawiAnka Opublikowano 28 Grudnia 2020 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2020 (edytowane) Ciekawe te przemyślenia. A może by tak samemu dokonać segregacji - i jakiegoś recyclingu? Myśli niespełnione odłożyć - może kiedyś wykiełkują? Toksyczne - odtruć? Pozdrawiam P.S. Zrezygnowałabym z ostatniego wersu. "Jeden worek" jest wystarczającą puentą. Edytowane 28 Grudnia 2020 przez WarszawiAnka uzupełnienie (wyświetl historię edycji)
Waldemar_Talar_Talar Opublikowano 28 Grudnia 2020 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2020 Witam - pierwsza mnie przekonała - Pozdr.
Gerber Opublikowano 28 Grudnia 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2020 @WarszawiAnka Dzięki za odwiedziny, nie zrezygnuje z ostatniego wersu, moim zdaniem istotny. @Waldemar_Talar_Talar Dzięki za odwiedziny.
duszka Opublikowano 28 Grudnia 2020 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2020 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Ciekawy i wymowny pomysł-metafora, jestem pod wrażeniem każdej zwrotki :) Do ostatniej wypowiedzi miałam też skojarzenie "nieśmiałe" i zrozumiałem, że z nieśmiałości może banalność wynikać... Pozdrawiam :)
Gerber Opublikowano 29 Grudnia 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2020 @duszka dzięki za komentarz.
Rekomendowane odpowiedzi