Ten utwór został doceniony przez użytkowników. joanna53 Opublikowano 18 Grudnia 2020 Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2020 Przyszło do nas Boże Dziecię, by obdarzyć nas pokojem lecz Mu zimno na tym świecie, gdy się miłość stała znojem. Kiedy człowiek do człowieka, zaciśniętą mierzy dłonią, z pojednaniem ciągle zwleka a nienawiść jego bronią. Po cóż było Ci Dziecino na ten smutny świat przychodzić? Wśród oziębłych istnień ludzkich, tu na ziemi się narodzić. Lepiej było Ci w stajence, bo Cię każdy kochał szczerze i miłością przepełnieni, powitali Cię pasterze. I dziś czekasz na człowieka, by na nowo móc się zrodzić, czasem on z miłością zwleka, nie chce serca oswobodzić. 9
Wędrowiec.1984 Opublikowano 18 Grudnia 2020 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2020 (edytowane) Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Bardzo ładne, jednakże już na początku czytelnik styka się z nieprawdą. Jezus nie był człowiekiem pokojowym pod każdym względem. Był kimś mocno stąpającym po ziemi, potrafiącym powiedzieć całą prawdę kiedy było trzeba: Edytowane 18 Grudnia 2020 przez Wędrowiec.1984 (wyświetl historię edycji)
huzarc Opublikowano 18 Grudnia 2020 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2020 Bóg umarł, albo w innej wersji zabiliśmy go...
violetta Opublikowano 18 Grudnia 2020 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2020 dziecku potrzeba mama niezależnie jaka. :) dzisiaj za mną biegł mały chłopczyk, chyba zgubił się w sklepie i krzyczał za mną mamo, mamo, a ja nie jestem Twoją mamą, a on dalej mamo, mamo, chciał do mnie na rączki. :) Jezus chyba miał tak samo :) 1
Jacek_Suchowicz Opublikowano 19 Grudnia 2020 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2020 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. mimo wszystko się odrodzisz by być z nami na Pasterce wiekiem starzy duchem młodzi kochać wciąż Cię chcemy sercem wiedziesz nas jak dobry pasterz dając lekcję gdy potrzeba aby w końcu wziąć na zawsze hen wysoko gdzieś do nieba pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi