Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Trzygracje Opublikowano 18 Grudnia 2020 Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2020 Znam ja chłopaka, co żywą sztuką Oczy z bursztynu, pełne ogników Dłonie ma kruche, porcelanowe Stworzone sumą czułych dotyków Włosy ogniste, czarne jak heban W różowych ustach ukrywa uśmiech Dzierży w nich myśli i słowa słodkie Setki tysięcy gorących muśnięć Gryzę paznokcie na myśl o tobie Staram się, wzdycham, cierpię starannie I chyba w końcu to zrozumiałam Że jesteś sztuką Ale nie dla mnie 10
Gość Opublikowano 18 Grudnia 2020 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2020 Też znam takiego cudnego chłopca Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Gratuluję wiersza
Gość Franek K Opublikowano 18 Grudnia 2020 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2020 Fajny tekst. Trochę mi brakuje orzeczenia w pierwszej strofce, ale ok. No i te włosy. Jak ogniste, to dlaczego czarne? Pozdrawiam. F.K.
WarszawiAnka Opublikowano 18 Grudnia 2020 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2020 Wiersz jest bardzo plastyczny, a siła emocji przemawia do czytelnika. Uzupełniłabym jednak interpunkcję. Pozdrawiam
Artbook Opublikowano 18 Grudnia 2020 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2020 Bardzo ciekawy tekst. Lekko się płynie. Jak wiele ciekawych unaocznień w odniesieniu do "chłopaka" i "sztuki". Świetnie to się nawzajem łączy i uzupełnia. Lubię taką kompozycję, w której już wstęp zaciekawia, rozwinięcie nadaje ton całości, a końcówka stanowi dobre zakończenie. Jest jednak kilka niuansów, które można byłoby dopracować, bo wiersz na to zasługuje. Warto pomyśleć o estetyce i zrezygnować z dużych liter i interpunkcji (luźna propozycja). W pierwszej zwrotce w pierwszym wersie zrezygnowałbym ze słowa "ja", w trzeciej zwrotce w drugim wersie zostawiłbym tylko "(...) wzdycham, cierpię starannie", a ostatnie dwa wersy, to bym coś takiego zaproponował: "żeś sztuką nie dla mnie" Nietuzinkowy utwór, podoba mi się, pozdrawiam! :-)
Antoine W Opublikowano 18 Grudnia 2020 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2020 @Franek K też mnie właśnie to uderzyło... pewnie młodość ponosi...
iwonaroma Opublikowano 18 Grudnia 2020 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2020 Staranne cierpienie jest godne polecenia :) człowiek wycierpi co swoje a potem może już żyć bez niego :) ;) Bardzo fajny wiersz, zarówno w treści jak i w formie.
beta_b Opublikowano 19 Grudnia 2020 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2020 Zgrabny tekst, z przyjemnością, bb
Jacek_Suchowicz Opublikowano 19 Grudnia 2020 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2020 (edytowane) Znam ja chłopaka, co żywą sztuką Oczy z bursztynu, pełne ogników Dłonie ma kruche, porcelanowe Stworzone sumą czułych dotyków Włosy ogniste, czarne jak heban W różowych ustach ukrywa uśmiech Dzierży w nich myśli i słowa słodkie Setki tysięcy gorących muśnięć Gryzę paznokcie na myśl o tobie Staram się, wzdycham, cierpię starannie I chyba w końcu to zrozumiałam Że jesteś sztuką Ale nie dla mnie Sztuką czy sztuką nietuzinkową co to wyglądem uwieść potrafi żyje z daleka przechodzisz obok a ją się kocham z moim chłopakiem który unika życia na pokaz nie imponuje mu splendor sława oprócz wszystkiego łączą nas słowa my zawsze mamy o czym pogadać pozdrawiam Edytowane 19 Grudnia 2020 przez Jacek_Suchowicz (wyświetl historię edycji)
Rekomendowane odpowiedzi