Penelopa Opublikowano 20 Lutego 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2005 wysokie zaspy pod naszymi stopami tworzy się droga
Juliusz Wnorowski Opublikowano 21 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2005 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Coś jest na rzeczy. Ale ten pomysł wymaga jeszcze opracowania. Szkoda odpuścić. pozdrawiam jul
Lenka z okienka Opublikowano 21 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2005 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Wydaje mi się, że masz jakąś myśl ale nie do końca ją zawarłaś w tym wierszu. Jest jakby jeszcze pod tą zaspą. Jeszcze nie ma dróżki... dopiero się tworzy. Masz ciekawe pomysły. Pozdrawiam serdecznie Lenka
Penelopa Opublikowano 21 Lutego 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2005 hm...też myślę jeszcze ciągle, bo w pierwotnej wersji było wysokie zaspy pod naszymi krokami tworzy się droga ale jakoś mi nie brzmiało...z tym "pod krokami"...tak dwuznacznie;) wiec może tak: wysokie zaspy wraz z naszymi krokami tworzy sie droga wiem, że można by było trochę lepiej...ale ja chcę się utrzymać w konwencji 5-7-5:) Dzięki za komentarze:)
stanislawa zak Opublikowano 23 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2005 Penelopo! nie obraż się, ach te skojarzenia: wysokie zaspy między naszymi nogami wielka ślizgawka ze ślizgawki pozdrawiam topniejącym sercem, bo podobają mi się Twoje haiku.
Juliusz Wnorowski Opublikowano 27 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2005 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Wydaje mi sie tutaj jest problem z "tworzy się". Bo z jednej strony strasznie mocna, ludzka czynność. Z drugiej w kontekście wysokich wysokich zasp, trochę na wyrost. W takich zaspach zostaje co najwyżej coś na kształ "kilwatera". Slad, bruzda. Chyba, że stopy należą do batalionu piechoty. Wtedy to co innego;) Stopy o wiele lepsze niż kroki. Bo bez nieładnej dwuznaczności ;) Jesli zaspy są wysokie, to ta droga jest, bo ja wiem, wyczuwana. A nie "tworzona". Może być "wyznaczana". Nie sugeruj się tym konkretnym słowem, ale poszukaj "swojej drogi" :-) Powtarzam, szkoda odpuścić. pozdrawiam jul
Penelopa Opublikowano 27 Lutego 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2005 Dzięki za komentarze:) i Jul...za rozważania, które napewno pomogą mi ...jak nie w poprawie tego haiku to pewnie w przyszłych:) - to cenne:) Serdeczności śle:) ps. Stanisławo ...hehe;) masz fajne poczucie humoru - dzięki:) Lenka - buziaczki:)
Rekomendowane odpowiedzi