kinsv Opublikowano 7 Grudnia 2020 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2020 Na parapecie na siódmym piętrze Myśli formują się trochę inaczej Deszcz stuka głucho o moje wnętrze A ja tylko siedzę i (dzisiaj) nie skaczę. Ja tylko patrzę na małe postacie Pod maleńkimi parasolami Robiące w swoje malutkie gacie, Ze strachu płacząc maleńkimi łzami. Powtarzam w kółko te same słowa, A oni na dole robią to samo I każda jedna maleńka głowa, Myśli, że rozum tylko jej dano, A tak naprawdę nie ma rozumu, Ani na dole, ani tu u mnie, Wszyscy jesteśmy tylko częścią tłumu, Czasowo zamknięci w tej samej trumnie. I ja w tym oknie cudzego mieszkania Na parapecie siódmego piętra Szukam resztek siebie w moich własnych zadaniach, W stu pięćdziesięciu ohydnych dźwiękach.
duszka Opublikowano 7 Grudnia 2020 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2020 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Patrzenie z góry na ludzi i na siebie jest pogardliwe, bo pomniejsza ich i nas samych, dlatego tak ważne i konieczne są spojrzenia w oczy- we własną i cudzą głebię... Pozdrawiam. 1
Rekomendowane odpowiedzi