Łukasz Opublikowano 11 Listopada 2020 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2020 (edytowane) Czemuż tak szybko zleciały dni niebiańskich łąk, przelotnych wzruszeń? Do czego dążyć pragnienia chcą gdy serce w mak pokruszą? Jak szybko leci czas wśród uśmiechów i ciężko znieść go ze łzami w kapturze, tak próżno szukać drugiego dna i sił co są gdzieś tam w górze! Młody poeto o sercu z kamienia co uczuć roztaczasz aurę dookoła próżno ci wierzyć w szczęście i miłość bo nic ich stworzyć nie zdoła. Edytowane 12 Listopada 2020 przez Kolorowooki Literówka (wyświetl historię edycji) 2
Gość Radosław Opublikowano 11 Listopada 2020 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2020 Wyraźnie czuć zmagania peela. Mi się szczególnie podobają dwa wersy " młody poeto z sercem z kamienia co uczuć roztaczasz aurę dokoła" Zastanawiam się czy nie napisać - o sercu z kamienia Jak sądzisz?
duszka Opublikowano 11 Listopada 2020 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2020 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Nasze własne pragnienia nie powinny nas i życia przerastać - "serca w mak pokruszyć".., ale wiem też, że niełatwo jest to spełnić.., jest to "sztuka życia i sztuka kochania", której musimy się uczyć. Ale "serce z kamienia" na pewno nie jest jej celem. Ja wolę cierpieć, niż to. Poruszający wiersz, czuję razem z Peelem... Pozdrawiam.
Marek.zak1 Opublikowano 11 Listopada 2020 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2020 Jak się ma serce z kamienia to miłości i szczęścia zaznać rzeczywiście nie sposób. Pozdrawiam
Łukasz Opublikowano 12 Listopada 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2020 @Radosław Faktycznie, myślę, że byłoby nawet lepiej. Dzięki wielkie!
Rekomendowane odpowiedzi