beta_b Opublikowano 8 Listopada 2020 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2020 (edytowane) Samotności, przyjaciółko, trudno z ramion twych się wyrwać! tyś wygody jest piastunką, innym już nie trzeba nic dać. Nie wymagasz - by otworzyć serce się na innych chciało, tak zachłanna jesteś w sobie. Tobie ciągle jest za mało! Straszysz ludzi koszmarami, gdy ci znikną nagle z oczu. Oni więzi tworzą, bliskość, porozmawiać chcą na boku. Hermetyczna samotności! lubię spędzać czas i z Tobą, ale wybacz, moja Pani, od dziś pójdę swoją drogą, bo nasz wspólny, mały światek znam na wskroś, aż po horyzont. Lecz mnie ciągnie: co jest dalej, bo mnie jeszcze tam nie było... Edytowane 8 Listopada 2020 przez beta_b (wyświetl historię edycji) 7
Annie Opublikowano 8 Listopada 2020 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2020 Ładnie napisane, chociaż na smutny temat. Pozdrawiam
beta_b Opublikowano 8 Listopada 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2020 @Annie Nie wiem czy smutny, skoro jest otwarcie. Dzięki za obecność. Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. tak lepiej? bo nasz wspólny mały światek znam na wskroś, aż po horyzont. Lecz mnie ciągnie, co jest dalej, bo mnie jeszcze tam nie było...
Marek.zak1 Opublikowano 8 Listopada 2020 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2020 Samotność, frustracja, niespełnienie, siostry, które mają wiele na sumieniu. Pozdrawiam. M
duszka Opublikowano 8 Listopada 2020 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2020 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Podoba mie się to uwalnianie z "przerośniętego" stanu samotności - stanowcze i jednocześnie z jego rozumieniem i docenieniem... Takie właśnie podejście wydaje mi się skuteczne. I tego życzę :) Pozdrawiam serdecznie :)
beta_b Opublikowano 8 Listopada 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2020 @Marek.zak1 sumienie - to za dużo powiedziane, bo sumienie jest świadome. Nikt z jasnością nie będzie się pchać w negatywy, bo po co? Ściskam sąsiada, bb @duszka uwalnianie z przeciśniętego stanu jest jak droga do wolności. Czego chcieć więcej? ;) Dzięki duszko, bb 2
M_arianne Opublikowano 8 Listopada 2020 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2020 (edytowane) @beta_b Miłego zwiedzania! Jakby co, to już wyściskana... z radości, i na pocieszenie w smutku. To zależy od okoliczności. Pozdrawiam. Edytowane 8 Listopada 2020 przez Marianna- (wyświetl historię edycji)
beta_b Opublikowano 8 Listopada 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2020 @Marianna- wyściskanie przyjmuję z ochotą (choć nie wiem co na to samotność - pewnie się czuje zdradzona). Pozdrawiam ciepło, bb
Gość Radosław Opublikowano 8 Listopada 2020 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2020 Dużo tu zmieściłaś, namiętności, przemyśleń, dążeń. Jest życie w tym wierszu, jest zmaganie się, jest czułość, jest nadzieja, i (może zabrzmi to siermiężnie) branie odpowiedzialności. Pozdrawiam i dobrego życzę.
fregamo Opublikowano 11 Listopada 2020 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2020 @beta_b Najpierw prawisz o samotności a potem... co jest dalej lub oprócz. Niemniej podoba mi się koncepcja. Pozdrawiam @beta_b
Rekomendowane odpowiedzi