Wojciech Bielun Opublikowano 23 Października 2020 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2020 kiedy obrałem już kierunek zdało mi się nagle dekoracje które ujrzałem na chwilę jako cały świat ulegały zmianom dałem się nabrać chciałem krzyczeć pomyślałem głos obiegnie przestrzeń wróci z niczym próbowałem odmieniać fakty ale przeszłość wlokła się za mną cokolwiek bym nie robił 4
duszka Opublikowano 23 Października 2020 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2020 @Wojciech Bielun Przeżywam coś podobnego w snach... Uporczywie pokazują mi się iluzje mojej przeszłości, odkrywa się prawda o niej i o mnie, i zdarza się, że krzyczę przez sen. To nie jest łatwe, jednak Twój wiersz uświadamia mi, że jest dobrym "znakiem" - zmiany czy poprawy kierunku życia na bardziej właściwy. A więc ma (musi mieć) ona chyba swoją "cenę" - sięganie też w przeszłość. Dziekuję Ci za ten wiersz :) Pozdrawiam.
joanna53 Opublikowano 23 Października 2020 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2020 przeszłość będzie zawsze wracać ale nie można w niej tkwić, pozdrawiam.
Wojciech Bielun Opublikowano 23 Października 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Października 2020 @duszka jak zwykle nic dodać nic ująć. Miałem nadzieje na rozmowę, ale ,,siła wyższa''to uniemożliwiła. pozdrawiam 1
Wojciech Bielun Opublikowano 23 Października 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Października 2020 @joanna53 dziękuję za komentarz. Pozdrawiam
Waldemar_Talar_Talar Opublikowano 23 Października 2020 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2020 Witam - twardy mądry wiersz Wojciechu. Pozd.
Wojciech Bielun Opublikowano 23 Października 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Października 2020 Dziękuję, będzie w moim czwartym tomiku - wiersze z Bończy w 2021. pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi