Gabrys Opublikowano 30 Września 2020 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2020 (edytowane) Gdy kochasz sercem umysł zanikawięc jak miłować skoro rozum ginieto tak jakby kijem zawrócić Wisłęktóra nurtem do morza płynieZachować poczytalność dla niekochaniaskoro serce rwie się do tego.Świadomość, czy ono, wybieram drugie,może nie spadnę z lotu wysokiego.Niech będę w chmurach, choćby chwilęprzecież mnie marzy się ona,Wolę postradać, bujać w obłokacha przyjdźże piękna, przyjdźże szalonaweź mnie w ramionaweź Edytowane 30 Września 2020 przez Gabrys (wyświetl historię edycji) 1
duszka Opublikowano 30 Września 2020 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2020 Piękne przyzwolenie i odczuwalne przejmujące pragnienie... Tak, miłość to chyba też zawsze nasza decyzja, która podporządkowuje jej rozum, choć może nie zawsze nam świadoma. Pozdrawiam.
Krzysic4 czarno bialym Opublikowano 30 Września 2020 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2020 I przyszedl przesladowca :D Gdy kochasz sercem umysł zanikawięc jak kochać skoro rozum ginie //// duzo tego kochania ale ja bym chcial wiecej wiedziec czym dla ciebie byla by to milosc z drugiej kochac sercem to juz wytarty slogan jak pij mleko bedziesz karateka ;) spobrobuj cos tam ponaprawiac druga zwrotka czy tylko serce sie rwei podmiotu czy moze jednak caly podmiot liryczny ono troche dziwnie brzmi jak dla mnie Trzecia jest najlepsza i tam bym za wiele nie grzebal tylko to bym upgradedowal bo ta koncowka i trzecia zwrotka najabardziej mi sie podobaja Wolę postradać zmysly i bujać w obłokach
Marek.zak1 Opublikowano 30 Września 2020 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2020 Nie jestem przekonany do głównej tezy o zanikaniu rozumu. Sukces genetyczny i ewolucyjny gwarantuje najbardziej udane potomstwo i to jest decydujący czynnik doboru. Jak go nazwiemy, to nieistotne, bo jest to matrix intuicji, pożądania, estetyki i jednak rozumu. Pozdrawiam.
Rekomendowane odpowiedzi