Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Zgłoś

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnie komentarze

• @Aleksandra1991

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

:)
    • gdy nie masz dnia nie zamartwiaj się wyjdź na spacer on pomoże ci   zrozumieć trudy dnia które dopadły cię a ty boisz się ich czarno myślisz   przecież taki zdołowany dzień to wypadkowa życia która prędzej czy później musi odpuścić
    • Dziękuję @viola arvensis i @Laura Alszer, pozdrawiam!
    • @Sylwester_Lasota Dzieci, są tak po dziecięcemu zazdrosne. Pamiętam, jak urodził się młodszy brat, to ten starszy o 4 lata, usiadł w kącie i beczał, a kiedy mama zapytała dlaczego płacze - odpowiedział - dlatego, że już nie jestem najmłodszy, już nie będziesz mnie tak kochała. Po czym wgramolił się do łózka, do mamy i położył z drugiej strony. Mama w środku, a po obu stronach, chłopcy. Nawet zwierzęta są zazdrosne, jak głaszczesz jednego pieska, przylatuje drugi i warczy albo gryzie tego pierwszego.  No cóż, chyba o względy trzeba zabiegać :) Każdy jak potrafi.
    • Mam brata dwa lata młodszego ode mnie, wiem o czym piszesz :))))). Chociaż wydaje mi się, że pamiętam pojedyncze wydarzenia z bardzo wczesnego okresu mojego życia, to nie pamiętam momentu pojawienia się w nim mojego brata, był ze mną "od zawsze". Z opowieści tylko wiem, że gdy go przywieziono do domu, to domagałem się od rodziców... żeby oddali to dziecko do szpitala :))). Poza tym było dokładnie tak, jak w Twojej historii, "jesteś starszy, powinieneś ustąpić" słyszałem dosyć często :))).   Pozdrawiam
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...