Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Nie kobieta

Rekomendowane odpowiedzi

Odwieczna kusicielka... :)

Zgrabinie i zwięźle napisane, ale byłabym konsekwentna co do interpunkcji - albo jest, albo nie ma.

Tu lepiej, żeby była, bo wzmacnia siłę wyrazu.

Napisałabym tak:

Mruczysz, jęczysz, ciałem nęcisz

i spojrzeniem piekło wzniecasz...

Z Ciebie diabeł? 

Nie, kobieta!

Gdy wyłania się wśród cieni,
w oczach miotacz ma płomieni;
jak drapieżnik tuż po zmroku
pręży ciało swe do skoku...
Do obrączki się nie przyzna...
Czy to tygrys?
Nie... mężczyzna!

Edytowane przez WarszawiAnka
korekta (wyświetl historię edycji)

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnio dodane

• Ostatnie komentarze

• @Domysły Monika   Pani Moniko! Tylko nie tutaj! Spekulować pani może na warszawskiej Giełdzie Papierów Wartościowych!   Łukasz Jasiński 
    • Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

@Jacek_SuchowiczDobre Jacku! Pozdrawiam!

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

Natomiast jeśli chodzi o mnie, to zapamiętałem jeszcze z wczesnego dzieciństwa taki zegar z kukułką wiszący na ścianie u jednej z moich babć.
    • @Jacek_Suchowicz   Panie Jacku, niestety, klątwa wciąż działa i odpowiedziałem pani Agnieszce wierszem pod tytułem - "Somalia" - tutaj można znaleźć.   Łukasz Jasiński    @Somalija   I jestem jak dziki anioł, ciągle unikasz mojego spojrzenia, a może ktoś ciebie najął  do oclenia?   Łukasz Jasiński    @Somalija   Tak, mam szlacheckie pochodzenie i jestem wyjątkowy, a dlaczego? Otóż to: nie mam żadnych zobowiązań i kompleksów, proste i logiczne?   Łukasz Jasiński 
    • Nietuzinkowi Rulez !!   Warszawa – Stegny, 24.02.2025r.   PS - przepraszam szanowne Forum, że nie ten dział. W miniaturach do nowego wpisu zostały mi 3 godziny, ale mam generalnie centralnie i systemowo niektóre rzeczy gdzieś, więc niebawem planuję skok do baru i zniknięcie, a co za tym idzie nie mam cierpliwości odczekać powyższego czasu. Może będzie jeszcze okazja się poprawić, ale teraz planuję raczej się lekko zaprawić. Pozdrawiam - Autor!!
    • słaby pierwszy wyprowadza cios  wygrzebie z garażu magnetron by straszyć promieniem śmierci    za wodzem do końca pójdziemy  przegra powiesimy    dusze Kozaków lęgną się w czarnej ziemi na gołoborzach przedhistorycznych kamieni    w tej rozpaczliwej walce  obyś nie dał się poznać  mężem Boudiki    to nie kominkowe przemówienie  Roosevelta ani patriotyzm  na falach eteru Churchilla  to kunszt oratorski po plecach  roztaczający ciarki    intelektualny przełom    śpiesz się bo nie będziesz miał   państwa             
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...