deli s Opublikowano 14 Lutego 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2005 Jesteś nieobecna W całości naszego bycia i niebycia ze sobą Gdy ty przychodzisz Ja na przekóe bezwiednie - wiernie odchodzę Spóźniasz się o całą Codzienność i niecodzienność Bycia i czekania... Jesteśmy razem nieprzynależni Do naszych pragnień i lęków Zachwytów i zdumień Miłości i nienawiści Życia i śmierci... Jesteśmy we dwoje Przeznaczeni na rozstanie - WSPÓLNE
Damian Cz. Opublikowano 14 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2005 Jezus Maria! to jest sentymentalny wiersz! co ci się stało? ale: żyć i śmierci? może życia i śmierci, albo życie i śmierć, coś tu nie gra "jestesmy we dwoje"- jeżeli piszesz, że "jesteśmy" to wiadomo, ze we dwoje w tym kontekście, nie musisz tego dodawać pozdrawiam
dasia Opublikowano 14 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2005 Hej, kto umieścił tutaj ten wiersz-całkiem niczego. Jedna poprawka, może: "Ja na przeciwieństwo nas" chyba powinno być - "Ja na przekór". Tak powinno brzmieć lepiej. Słówko "przeciwieństwo" troszkę nie współgra - coś na przeciwieństwo nas, a więc i swoje - brzmi nielogicznie. Jak sądzisz? pozdrawiam:)
deli s Opublikowano 15 Lutego 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2005 troszkę go poprawiłem . jeśli chodzi o _jesteśmy to był zabiek celowy, by spotęgować dwojakie znaczenie bycia i niebycia.a gdzie mógłby on być?. jednak taki stan juz miałem za sobą, ale niestety powraca.pozdro.
Rekomendowane odpowiedzi